Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο σημείωσε και το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Volvo Cars με 317.639 αυτοκίνητα, που μεταφράζεται σε αύξηση ποσοστού 14,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις της φίρμας και στην ευρωπαϊκή αγορά με αύξηση 5,7%.

Όπως αναφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, η ανοδική πορεία των πωλήσεων συνεχίστηκε και στην χώρα μας, όπου το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Volvo κατέγραψε αύξηση 16,1% στις πωλήσεις της, με μερίδιο 13,2% στο τμήμα της premium αγοράς όπου εκπροσωπείται.

Η σουηδική φίρμα αναμένει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, χάρη και στις ταξινομήσεις του XC40 που,μόνο για τον Ιούνιο, ώθησαν το μερίδιό της στο 19,7%.

Η κα Όζγκε Καρβούνη, Οικονομική Διευθύντρια και εκτελούσα χρέη Διευθύνουσας Συμβούλου της Volvo Car Hellas δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την επίδοσή μας στο 1ο εξάμηνο του 2018. Η μάρκα είναι σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και η πορεία αυτή θα επιβεβαιωθεί ακόμα περισσότερο μέσα στη χρονιά, όταν θα φανεί το αποτέλεσμα των ταξινομήσεων του νέου XC40».