Όταν η Nissan έχει κέφια τότε η οδήγηση στην πίστα γίνεται παιχνίδι.To Nissan GT-R είναι το πρώτο σπορ αυτοκίνητο που ελέγχεται με τηλεχειρισμό από το PlayStation®. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος περιορισμός στο κοντέρ.

Χάρη στη συνεργασία της Nissan GB με τη Sony Interactive Entertainment Europe και με κάποιες μικρές, “χειρουργικές” κινήσεις των κουμπιών ή του joystick της συγκεκριμένης συσκευής, το θηριώδες GT-R μπορεί να γίνει τηλεχειριζόμενο από την κονσόλα του PlayStation®.

Το GT-R / C τέθηκε σε δοκιμή μέσα στην φημισμένη πίστα του Silverstone, από τον οδηγό αγώνων της NISMO Jann Mardenborough,. Ο Jann ήλεγχε το GT-R / C από το θάλαμο διακυβέρνησης ενός ελικοπτέρου Robinson R44 Raven II, το οποίο είχε λάβει ειδική άδεια για να επιχειρεί σε χαμηλό υψόμετρο.

Ο Mardenborough είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς που έχουν βγει από το GT Academy, του επαναστατικού προγράμματος ανακάλυψης και ανάπτυξης οδηγών αγώνων της Nissan. Ο Jann επιλέχθηκε για να είναι ο πρώτος οδηγός του GT-R / C, λόγω του ασυναγώνιστου ταλέντου του τόσο στο Gran Turismo, όσο και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Nissan έχει φέρει εφευρετικότητα και καινοτομία στο μηχανοκίνητο

Το GT-R / C είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ρομπότ που ελέγχουν το τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα φρένα και το γκάζι. Έξι υπολογιστές που είναι τοποθετημένοι στο καπό, επεξεργάζονται τα δεδομένα με ταχύτητες που φτάνουν τις 100 φορές το δευτερόλεπτο !

Ο μη τροποποιημένος ελεγκτής PS4 DualShock 4 συνδέεται με έναν μικροεπεξεργαστή, ο οποίος “ερμηνεύει” τα σήματα του joystick και των κουμπιών και τα μεταδίδει στα εποχούμενα συστήματα του GT-R / C. Η ασύρματη λειτουργία έχει εμβέλεια ενός χιλιομέτρου.