Το ολοκαίνουργιο Audi A6 πατάει πλέον στην καρδιά της κατηγορία του, με άφθονα τεχνολογικά καλούδια, πλειάδα εκδόσεων και κινητήρων και πολυτέλεια που ανάβει τα …αίματα των ανταγωνιστών.

Το μεγάλο γερμανικό μοντέλο θα προσφέρεται με εκτεταμένες δυνατότητες διασύνδεσης ενώ ξεχωρίζει η τετραδιεύθυνση, αλλά και το πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό στην κατηγορία που δίνει στον οδηγό τα πάντα.

Στα συστήματα υποβοήθησης ξεχωρίζει το ParkPilot και GaragePilot, τα σύστημα αυτόματης στάθμευσης σε εξωτερικούς και στεγασμένους χώρους αντίστοιχα, το City Assist με τη σειρά του περιλαμβάνει συστήματα όπως την καινούργια υποβοήθηση διασταυρώσεων, το Tour assist που διαθέτει την ενεργή υποβοήθηση κίνησης κ.α.

Ο οδηγός θα μπορεί να ενημερώνεται από δύο οθόνες αφής, που αναβαθμίζουν το λειτουργικό σύστημα MMI, το Α6 είναι το πιο σύγχρονο και άμεσο στην επικοινωνία οδηγού – μοντέλο των Γερμανών.

Ο στάνταρ εξοπλισμός του περιλαμβάνει το MMI navigation, ενώ προαιρετικά διατίθεται το MMI navigation plus.

Θα προσφέρει με δύο κινητήρες – έναν TFSI κι έναν TDI. Η μονάδα βενζίνης είναι ένας 3.0 TFSI turbo V6 των 340 ίππων και 500 Nm, που επιταχύνει το business sedan από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 5,1 δεύτερα ενώ ο πετρελαιοκινητήρας 3.0 TDI – 286 ίπποι και 620 Nm – εξασφαλίζει παραπλήσιες επιδόσεις