Μία εβδομάδα μετά το Γκραν Πρι των ΗΠΑ, οι οδηγοί της Formula1 έχουν σήμερα ραντεβού στο Μεξικό για τον 18ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2017.

Με τον Λιούις Χάμιλτον να έχει σημειώσει την τρίτη συνεχή του νίκη στο Όστιν του Τέξας, το μόνο που χρειάζεται για να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο της καριέρας του είναι να σημειώσει 9 βαθμούς περισσότερους από τον Σεμπάστιαν Φέτελ . Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πάρει μια θέση μέσα στην πρώτη πεντάδα, ασχέτως του πού θα τερματίσει ο Φέτελ.

Η πίστα στο Μεξικό, το Autódromo Hermanos Rodríguez, πήρε το όνομά του, από τους αδερφούς Rodriquez διάσημους οδηγούς αγώνων. Πρόκειται για μια από τις ταχύτερες πίστες της σεζόν.

Είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί η πάρα πολύ μαλακή γόμα. Η εμφάνιση για πρώτη φορά της πάρα πολύ μαλακής γόμας σε μια πίστα, έχει συμβεί μερικές φορές φέτος μέσα στη σεζόν. Δεδομένου ότι ο αγώνας επέστρεψε στο ημερολόγιο πριν δυο χρόνια, περιμένουμε να δούμε το ρεκόρ πίστας να σπάει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Γκραν Πρι του Μεξικό θα μεταδοθεί απευθείας, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 21:00, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD.