Η Vespa Elettrica αποτελεί τη νέα ηλεκτρική μοτοσικλέτα των Ιταλών, με την εμπορική της καριέρα να ορίζεται για το 2018.

Μπορεί οι Ιταλοί της Vespa να το χαρακτηρίζουν ως έργο τέχνης και τεχνολογική καρδιά, όμως η νέα Vespa Elettrica, εκτός από το γνώριμο ντιζάιν της – που πατάει στη σχεδιαστική φιλοσοφία των προκατόχων της – πρεσβεύει το μέλλον της κίνησης στις μοτοσικλέτες που θα είναι – εδώ – ηλεκτρικό.

Με την ηλεκτροκίνηση να δείχνει ακόμη πιο συναρπαστική στις μικρές μοτοσικλέτες ( λόγω του ότι η αυτονομία τους καλύπτει τις αστικές μετακινήσεις, η είναι μια εύκολη στην οδήγηση μοτοσικλέτα, στην οποία απουσιάζει το ρεζερβουάρ, και ο θόρυβος! Η νέα Vespa Elettrica, η οποία παρουσιάστηκε προσφάτως από την ιταλική φίρμα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα παρέχει συνεχή ισχύ 2kW και ανώτατη ισχύ 4kW. Συγκριτικά, έχει σχεδόν – και κάτι παραπάνω – με τις επιδόσεις ενός παραδοσιακού σκούτερ 50 κ.εκ.

Όπως αναφέρει και η ιταλική φίρμα μπορεί να προσφέρει αυτονομία 100 χιλιομέτρων, απόσταση που σίγουρα καλύπτει τον μέσο όρο χιλιομέτρων ενός αναβάτη μέσα στην πόλη. Η μπαταρία ιόντων λιθίου δεν απαιτεί συντήρηση ή ειδικές προφυλάξεις. Για τη φόρτιση αρκεί να χρησιμοποιηθεί το καλώδιο που βρίσκεται κάτω από τη σέλα και να συνδεθεί η πρίζα σε έναν κανονικό επιτοίχιο ηλεκτρικό ρευματοδότη ή σε έναν από τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης που εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στα αστικά κέντρα. Ο απαιτούμενος χρόνος για την πλήρη φόρτιση είναι 4 ώρες. Η Vespa Elettrica φέρει πολυάριθμες λειτουργίες, όπως σύστημα πολυμέσων που συνδέει το smartphone με το όχημα κ.α. Η Vespa Elettrica θα μπει σύντομα στην παραγωγή και θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα το 2018.