Tailbags ή αλλιώς τσάντες σχάρας: Μια έξυπνη λύση για να επεκτείνετε τις μεταφορικές ικανότητες της μοτοσικλέτας σας. Αφαιρούνται εύκολα και μπορούν να βολέψουν πολλά μικροαντικείμενα.

Σακίδια πλάτης: Στην αγορά υπάρχει πληθώρα επιλογών. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να χωρέσουν όγκο αντικειμένων έως και 30 λίτρα και το πιο σημαντικό ότι είναι αδιάβροχες.

Απαραίτητα εργαλεία. Καλό είναι, όταν πρόκειται να κάνετε μια μικρή αλλά και μια μεγάλη εκδρομή να έχετε μαζί σας τα εξής εργαλεία: Ένα σπρέι για τη λίπανση της αλυσίδας, ένα φακό, ένα πολυσουγιά με πένσα και λάμπες αντικατάστασης.

Hλεκτρική τρόμπα: Απαραίτητη για να φουσκώσετε ένα ελαστικό. Συνδέονται με αντάπτορα 12 βολτ.

Χάρτη ή GPS: Απαραίτητοι για όσους αναβάτες θέλουν να ξεφύγουν από την πεπατημένη οδό και να περιηγηθούν πχ σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Φορητή μπαταρία κινητού: Με κόστος από 10 ευρώ μπορείτε να έχετε στην τσέπη σας ένα μικρό φορητό φορτιστή – μπαταρία για το κινητό σας.

Κλειδαριά: Μια κλειδαριά για τη μοτοσικλέτα σας ενδέχεται να σας λύσει τα χέρια, όταν διαπιστώσετε ότι στον τελικό σας προορισμό δεν υπάρχει φυλασσόμενο πάρκινγκ ή σε κάθε περίπτωση θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Μην ξεχάσετε να τη δέσετε σε σταθερό σημείο.

Aντικουνουπικό, αντιαλλεργικό: Απαραίτητο ιδιαίτερα για τους αναβάτες που είναι εκτεθειμένοι στα ταξίδια.