Η μεγαλύτερη και πιο σημαντική συνάντηση των φίλων της Vespa που πραγματοποιήθηκε στο Μπέλφαστ, στη Βόρεια Ιρλανδία, συγκέντρωσε πάνω από 3.000 Vespa, για το ομώνυμο κλαμπ, που κάθε χρόνο κατακλύζει τους δρόμους μιας χώρας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 37 χώρες, από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Ινδονησία, από την Αυστραλία στο Μεξικό, από τον Καναδά στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της Ευρώπης.

Όπως συνηθίζεται, στο τέλος των Vespa World Days ανακοινώθηκαν οι νικητές του Vespa Trophy, ένας τουριστικός διαγωνισμός σε συνεργασία με τη Michelin, που καλεί τα μέλη των Vespa Club να πιστοποιήσουν με φωτογραφίες και ειδικές σφραγίδες στο Travel Book τους όλες τις στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς το Μπέλφαστ.

Η νίκη πήγε στην Ιταλία, χάρη στο Vespa Club Verona, που προηγήθηκε από το Vespa Club Morciano Ρουμανίας, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το Vespa Club Oostende από το Βέλγιο. Ειδική μνεία έγινε και στους Προέδρους των Vespa Club Κύπρου και Vespa Club Oostende, ενώ το βραβείο Μοναχικού Οδηγού Vespa δόθηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα, μέλος του Vespa Club Πράγας, η οποία ταξίδεψε μόνη της διανύοντας πάνω από 6.000 χλμ. μέχρι το Μπέλφαστ

Το επόμενο ραντεβού για τη διοργάνωση του 2019 έχει προγραμματιστεί για την Ουγγαρία.