O EuroNCAP ανέβασε πρόσφατα και άλλο τον πήχη αξιολόγησης της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας – σε συνάρτηση με τα συστήματα υποβοήθησης– που προσφέρουν τα νέα αυτοκίνητα. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες το νέο ηλεκτροκίνητο της Nissan κατάφερε να βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια στην ασφάλεια, από τον Euro NCAP, χάρη στην πληθώρα νέων συστημάτων που φέρει ενώ καθοριστικό ρόλο στην κορυφαία βαθμολογία που έλαβε από τον Ανεξάρτητο Οργανισμό Αξιολόγησης Καινούργιων Αυτοκινήτων μέσω των κρας τεστ έπαιξε και το σύστημα ανίχνευσης ποδηλάτων, που έφερε το ιαπωνικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, το LEAF ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε από τον Euro NCAP σύμφωνα με τους νέους αυστηρότερους κανονισμούς του 2018.

Εκτός από το σύστημα ανίχνευσης ποδηλατών, παράλληλα, το νέο Leaf κατάφερε να πάρει υψηλές βαθμολογίες σε επιμέρους κατηγορίες, με «όπλο» τα νέα συστήματα υποβοήθησης.

Συγκεκριμένα, το Leaf αξιολογήθηκε τόσο για το σύστημα ανίχνευσης πεζών στο σκοτάδι, καθώς και ως προς την απόδοση του συστήματος διατήρησης στην λωρίδα κυκλοφορίας όταν το αυτοκίνητο κινείται στην άκρη του δρόμου, είτε υπάρχει σχετική διαγράμμιση, είτε όχι.