Η Renault προσφέρει όλα τα μοντέλα της με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που θεωρείται ως μία από τις πλέον σύγχρονες και αποδοτικές επιλογές όσον αφορά στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Το νέο κιβώτιο τοποθετείται στο σύνολο της γκάμας της Renault, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά μια τόσο ευρεία γκάμα μοντέλων διαφορετικών κατηγοριών να εφοδιάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Προσφέρεται από το μικρό Twingo έως και το Espace.

Τα πλεονεκτήματα του οι γρήγορες αλλαγές σχέσεων, με τις αλλαγές να μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτόματα ή και ημιαυτόματα, η κατανάλωση καυσίμου είναι αντίστοιχη ή και χαμηλότερη από αυτή ενός χειροκίνητου κ.α.

Επίσης, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC αποτελεί ιδανική λύση και για τη σπορ οδήγηση, έχοντας επιλεγεί από τη Renault Sport για τα TWINGO GT, CLIO R.S., MEGANE GT και MEGANE R.S.

Στην Ελληνική αγορά το κιβώτιο EDC είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με 6 ή 7 σχέσεις και αποτελεί επιλογή για το σύνολο της διαθέσιμης γκάμας (TWINGO, CLIO & CLIO SPORT TOURER, CAPTUR, MEGANE, KADJAR).