H Αston Martin, μόνιμος προμηθευτής των μοντέλων που οδηγεί ο Τζέιμς Μποντ στις ταινίες του, αφήνει για λίγο της άσφαλτο και κάνει βουτιά στα βαθιά, με ένα υποβρύχιο! Η βρετανική φίρμα αναπτύσσει για περισσότερο από ένα χρόνο ένα ιδιαίτερα φουτουριστικό σε σχεδίαση υποβρύχιο ( βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας) το οποίο το έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Triton Submarines, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή υποβρυχίων.

Η σχεδίαση του έχει πολλά κοινά σημεία από το αγωνιστικό μοντέλο της φίρμας, το Valkyrie, όντας η ναυαρχίδα της βρετανικής εταιρείας. Το πρότζεκτ ξεκίνησε πέρσι το φθινόπωρο, και οι πρώτες εικόνες φανερώνουν και την τελική μορφή την οποία έχει πάρει το συγκεκριμένο βαθυσκάφος.

Το όνομα του είναι Ποσειδώνας. Είναι ηλεκτρικό, και μπορεί να πιάσει σε βάθος ακόμη και τα 500 μέτρα. Οι ταχύτητες του δεν ξεπερνούν τους 5 κόμβους/ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας του τροφοδοτείται από μπαταρία 30 kWh , που μετά από μια πλήρη φόρτιση μπορεί να καλύψει το υποβρύχιο για κίνηση μέσα στο νερό έως και 12 ώρες. Το νέο υποβρύχιο της Aston Martin μπορεί να μεταφέρει έως και τρία άτομα, τον καπετάνιο και δύο επιβάτες. Το εσωτερικό του φαίνεται ότι παρθεί από μοντέλο της Aston Martin.

Διακρίνεται η πολυτέλεια, με το δέρμα και το ξύλο να είναι διάχυτο σε όλη την καμπίνα του. Επίσης, οι επιβάτες μπορούν να έχουν θέα σε όλο τον βυθό χάρη στον γυάλινο θόλο, στοιχείο για το οποίο περηφανεύεται ο σχεδιαστής του μοντέλου. Το υποβρύχιο δεν πρόκειται να μείνει στα χαρτιά. Θα μπει σύντομα στην παραγωγή, μόνο, που θα παράγεται σε περιορισμένες σειρές. Η τιμή του θα κυμαίνεται από 3 έως και 4 εκατομμύρια ευρώ. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει τα πάντα για τις ανέσεις των επιβατών αλλά και την ασφαλή κατάδυση του. Το επίσημο λανσάρισμα του αναμένεται να ανακοινωθεί έως τα τέλη του έτους, όπου θα ξεκινήσει και η εμπορική διάθεση του.