Με μια ιδιαίτερα καλή εμπορική πορεία στην ελληνική αγορά, το Ford Fiesta – και μετά τις “αρχικές” εκδόσεις Business και Titanium που πρώτη στην Ευρώπη υποδέχθηκε η χώρα μας, το λανσάρισμα των σπορτίφ εκδόσεων ST-Line και των πολυτελών Vignale ήρθε η ώρα για τη διάθεση της νέας crossover έκδοσης Active που εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται σε όλες τις εκθέσεις Ford στην Ελλάδα.

Με crossover χαρακτηριστικά, το νέο μοντέλο διαθέτει ιδιαίτερα ξεχωριστή εμφάνιση, με ατού τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, κάτι που επιτρέπει την κίνηση εκτός δρόμου με περισσότερη ευκολία και άνεση. Ιδιαίτερα ξεχωρίζει η body kit προστασίας αμαξώματος, τα νέα εξωτερικά χρώματα, οι ράγες οροφής , ενώ ο οδηγός θα επωφεληθεί από την ψηλότερη θέση οδήγησης.

Επίσης, διαθέτει π[λήρως απενεργοποιούμενο ESP με 3 επιλέξιμα προφίλ ρύθμισης (Normal/Eco/Slippery) .

Προσφέρεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού με κινητήρες βενζίνης EcoBoost απόδοσης 100,125 και 140 ίππων, ή με τους ντίζελ κινητήρες απόδοσης 85 και 120 ίππων.

Στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των εκδόσεων περιλαμβάνονται τεχνολογίες ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού όπως η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), η προειδοποίηση διατήρησης λωρίδας (LDW), το ρυθμιζόμενο σύστημα περιορισμού της ταχύτητας (ASLD), η υποβοήθηση εκκίνησης στην ανηφόρα (HSA) και το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC).

Στην ελληνική αγορά κοστίζει από 17.244 ευρώ, με οκτώ χρόνια εγγύηση, και με την ευελιξία των δελεαστικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων (χαμηλό επιτόκιο από 2,99%, ελάχιστη προκαταβολή από 3.449€ και έως 60 μήνες αποπληρωμής).