Τις πρώτες λεπτομέρειες του νέου αμιγώς ηλεκτρικού MINI αποκάλυψε η βρετανική φίρμα, θυγατρική της BMW. Το νέο μοντέλο, που θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, αναμένεται να κυκλοφορήσει τους δρόμους το 2019, δέκα χρόνια μετά το πιλοτικό project MINI E.

Το νέο MINI θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, με μπαταρία που υπόσχεται μεγάλη αυτονομία. Τα πρώτα σκίτσα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Festival of Speed (FoS), που πραγματοποιήθηκε από τις 12 – 15 Ιουλίου στο Goodwood, στη Νότια Αγγλία.

«Αυτά τα πρώτα σκίτσα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI απεικονίζουν το όραμά μας για μία αυθεντική σχεδίαση που γεφυρώνει το παρελθόν της μάρκας με το ηλεκτροκίνητο μέλλον της» ανέφερε στέλεχος της φίρμας. Ουσιαστικά, τα πρώτα σκίτσα αποκαλύπτουν τη μάσκα του νέου μοντέλου, ενώ είναι αισθητή η απουσία αεραγωγού– που σημαίνει ότι η μάσκα μπορεί να παραμείνει κλειστή και κατά συνέπεια να βελτιώσει τη ροή αέρα.

Η κίτρινη διακοσμητική μπάρα με το σήμα Ε στην ίδια απόχρωση δημιουργεί μία ισχυρή αντίθεση και του προσδίδει την ταυτότητα ενός ηλεκτροκίνητου ΜΙΝΙ. Στο δεύτερο σκίτσο βλέπουμε την εντυπωσιακή ζάντα του πλήρως ηλεκτρικού MINI. Είναι ένα σχέδιο που προέρχεται από το MINI Electric Concept, το οποίο είδε πέρσι για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.