Ο βρετανός συγγραφέας Ίαν Μακ Γιούαν στην Αθήνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2018 06:40 |
Ο βρετανός συγγραφέας Ίαν Μακ Γιούαν στην Αθήνα

Ο βραβευμένος με Booker δημοφιλής βρετανός συγγραφέας Ίαν Μακ Γιούαν, έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.
Την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 12:00 μμ, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα υποδεχθεί τον σπουδαίο βρετανό συγγραφέα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.
Την ίδια ημέρα στις 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Δ. Μητρόπουλος), ο Ίαν Μακ Γιούαν θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ο εαυτός: Η λογοτεχνική επινόηση του εαυτού» και θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Χάρη Βλαβιανό για την τέχνη της μυθοπλασίας και τους τρόπους με τους οποίους ένας μυθιστοριογράφος «επινοεί τον  εαυτό του» κατά τη διαδικασία της συγγραφής του έργου του. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και o Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κος James Bryce.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων θα αρχίσει στις 5:30 μ.μ.
Τη ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ εδώ.
 
Την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 19:00, ο Ίαν Μακ Γιούαν θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Public της πλατείας Συντάγματος, για να συναντήσει το κοινό του και να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
Η επίσκεψη του Ίαν Μακ Γιούαν στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων και των Εκδόσεων Πατάκη, με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβούλιου στην Ελλάδα.  

Ο συγγραφέας

Ο Ίαν Μακ Γιούαν  γεννήθηκε το 1948. Έχει γράψει δύο συλλογές διηγηµάτων και δεκατέσσερα µυθιστορήµατα. Το 1987 κέρδισε το Whitbread Award και έξι χρόνια μετά το Prix Femina Étranger για το μυθιστόρημά του «Χαμένο παιδί». Τρία μυθιστορήματά του συμπεριλήφθηκαν στις τελικές υποψηφιότητες για το βραβείο Booker, το οποίο τελικά κέρδισε το 1998 για το «Άµστερνταµ». Το 2008, η βρετανική εφημερίδα The Τimes τον συμπεριέλαβε στην λίστα με τους «Πενήντα σπουδαιότερους Βρετανούς συγγραφείς από το 1945» ενώ η Daily Telegraph τον κατέταξε δέκατο ένατο στον κατάλογο με τους «100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον βρετανικό πολιτισμό». Το τελευταίο του βιβλίο «Καρυδότσουφλο» κυκλοφόρησε στα ελληνικά τον Δεκέμβριο του 2017 από τις Εκδόσεις Πατάκη.