Εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων έως τις 28 Ιουνίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2018 00:07 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19/06/2018 20:14 |
Εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων έως τις 28 Ιουνίου


20/6/2018

• Ο διακεκριμένος ιστορικός και συγγραφέας Μαρκ Μαζάουερ έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου «Όσα δεν είπες» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 20.00.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Κωστής Καρπόζηλος, ιστορικός, διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ).


21/6/2018

• Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ παρουσιάζουν τη νέα ποιητική συλλογή του Χρήστου Κούκη «Μοντέρνα εποχή»
την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων PUBLIC Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα, 5ος όροφος,  Πληροφορίες: 210 3809712).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο Σύμβουλος Τύπου και Πολιτισμού, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ηλίας Γαλάνης, η ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη, ο ηθοποιός Θύμιος Κούκιος, ο ποιητής Χρήστος Κούκης ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι: Χρήστος Ρεπούσης (κιθάρα) και Aleksandra Djokovic (τραγούδι)


22/6/2018

• Οι Εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ παρουσιάζουν τα βιβλία «Ο μαθηματικός και ο δικαστής» των G. SURI / H.S. BAL και «Ιστορίες μαθηματικής φαντασίας»
την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στο Public Τσιμισκή (Τσιμισκή 24, Θεσσαλονίκη).
Θα μιλήσει η μαθηματικός Χριστίνα Ζουρνά, η μαθηματικός – συγγραφέας Κατερίνα Καλφοπούλου και ο μαθηματικός – συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης.

23/6/2018

• Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου συνεργάζεται με το British Council για τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων – ανοιχτών συζητήσεων στο πλαίσιο της ενότητας «Ένας κόσμος Συγγραφείς». Αφορμή, η έκτη Διεθνής Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής, σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston.Διακεκριμένοι Βρετανοί συγγραφείς και ποιητές συζητούν, στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, με Έλληνες ομότεχνούς τους για το παρόν και το μέλλον των κάθε είδους γραπτών αφηγήσεων, της ανάγνωσης και όσων βρίσκονται ανάμεσα! 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, (Πανεπιστημίου 12), και είναι ανοιχτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο. Ώρα έναρξης 11:00.

 23 Ιουνίου 2018: «Το μέλλον των κόσμων που χτίζουν οι λέξεις – τι μπορεί να φέρει το μέλλον για τους συγγραφείς, τους αναγνώστες και όσα είναι μεταξύ τους;» - Sinead Keagan, N.Μ. Browne, Ευτυχία Γιαννάκη. Η βραβευμένη blogger - συγγραφέας Sinead Keegan, η συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας Ν. Μ. Browne και η βραβευμένη συγγραφέας Ευτυχία Γιαννάκη, δημιουργός του αστυνόμου Χάρη Κόκκινου, πρωταγωνιστή σε τρία επιτυχημένα μυθιστορήματα, θα συζητήσουν για το μέλλον της γραφής, της ανάγνωσης και των κόσμων που δημιουργούν οι λέξεις.
Το συντονισμό των συζητήσεων θα κάνει ο συγγραφέας Βαγγέλης Προβιάς.


• Οι Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ με αφορμή τα βιβλία των Νεοκλή Γαλανόπουλου «Ο ιδανικός ντετέκτιβ» , Βασίλη Δανέλλη «Νεκρές ώρες» και Κώστα Μουζουράκη «Κακό χαρτί» φιλοξενούν συζήτηση για το ελληνικό νουάρ μυθιστόρηματο 
το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον (Αγίων Αναργύρων 5, 210-26.19.718).
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας  Κώστας Καλφόπουλος.


25/6/2018

• Οι εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗ παρουσιάζουν το βιβλίο της Μάχης Τζαβέλλα «Φτερά παγωνιού»
Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στις 20:00 στο Café στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, 106 71 Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής, συγγραφέας, κριτικός Γιώργος Βέης, ο ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Γ. Παπαγεωργίου ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Νάνα Παπαδάκη. Βιολοντσέλο θα παίξει η Αμαλία Γιαννοπούλου

 

28/6/2018

• Η Πνευματική Εστία Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει για τα 60 χρόνια λειτουργίας της φιλοξενεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου, ώρα 20.30, στον χώρο της Μάντρας του Μπλόκου (Ηλιουπόλεως 102, Νίκαια), τον Τίτο Πατρίκιο. Με αφορμή τη συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του από τις εκδόσεις ΚΙΧΛΗ ο ποιητής συζητάει με την δημοσιογράφο, μεταφράστρια, κριτικό λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και τον δημοσιογράφο, συγγραφέα, διευθυντή του περιοδικού «Ο Αναγνώστης» Γιάννη Μπασκόζο. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το «Κιθαριστικό Σύνολο Νίκαιας».


• Οι Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και το Goethe-Institut Athens στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό», σας προσκαλούν να συναντήσετε τη Γερμανίδα συγγραφέα Τζέννυ Έρπενμπεκ 
την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ. στον Ιανό (Σταδίου 24 Αθήνα , 210-3217917).
Η Τζέννυ Έρπενμπεκ με αφορμή το μυθιστόρημά της «Η συντέλεια του κόσμου» θα συνομιλήσει με την Αμάντα Μιχαλοπούλου. Στη συζήτηση θα παρέμβει ο μεταφραστής του βιβλίου Αλέξανδρος Κυπριώτης. Θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία.