Μπορεί να θεωρείτε τους εαυτούς σας καλούς συνταξιδιώτες στις αεροπορικές πτήσεις, ίσως όμως να μην έχετε συνειδητοποιήσει μερικά πράγματα τα οποία δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο αεροπλάνο.

Το να αισθάνεστε παγιδευμένοι σε ένα μεταλλικό ιπτάμενο «κουτί», κοντά σε άλλους επιβάτες, δεν είναι για κανέναν το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο, γι’ αυτό όταν ταξιδεύετε, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που όλοι πρέπει να ακολουθούμε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης -μικρής ή μεγαλύτερης-.

Μην παίρνετε τη σειρά άλλων

Εκτός κι αν πρόκειται να χάσετε την ενδιάμεση πτήση σας και το πείτε σε αυτούς που περιμένουν μπροστά σας, το να περνάτε ανάμεσά τους για να βγείτε πρώτη/ος απ’ το αεροπλάνο δεν είναι καθόλου ευγενικό. Περιμένετε να πάρουν τις αποσκευές τους και να κατέβουν, πριν τους πάρετε τη σειρά.

Αποφύγετε να επιλέγετε φαγητό με έντονες μυρωδιές

Αν θέλετε οποσδήποτε να φάτε κάτι με πολύ κρεμμύδι, καλό θα ήταν να το φάτε πριν ανεβείτε στο αεροπλάνο. Σε καμία περίπτωση μην υποχρεώσετε τους διπλανούς σας να μυρίζουν ένα φαγητό με πολύ έντονη μυρωδιά.

Μη φοράτε άρωμα

Οι μυρωδιές είναι πολύ πιο έντονες όταν βρίσκεστε μέσα σε ένα στενό μεταλλικό σωλήνα με δεκάδες ανθρώπους, οπότε καλό θα ήταν να αποφεύγετε να φοράτε άρωμα -και ειδικά έντονο.

Μη βήχετε ή φτερνίζεστε πάνω στον διπλανό σας

Αυτό είναι αυτονόητο -και ισχύει σε όλες τις περιστάσεις. Καλύψτε το στόμα σας ή φορέστε μία μάσκα για να μην εξαπλώσετε μικρόβια.

Μη σηκώνεστε από τη θέση σας συνέχεια

Αν ξέρετε πως θα χρειαστεί να σηκωθείτε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της πτήσης, τότε κλείστε αν μπορείτε τη θέση δίπλα στον διάδρομο. Αλλιώς θα πρέπει να σηκώνετε τους δύο συνεπιβάτες σας συνεχώς -και δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο.