Η περιοχή των Μεσογείων, και ειδικά η Παιανία, φημίζεται για τις κοσμικές ταβέρνες. Εδώ και δεκαετίες παραδοσιακοί ταβερνιάρηδες έχτισαν με μεράκι όμορφα μαγαζιά στα οποία πήγαιναν κατά κύριο λόγο οι Αθηναίοι τα Σαββατοκύριακα, συνδυάζοντας την εκδρομή και τις γαστρονομικές αναζητήσεις. Και αν είναι κάτι που ξεχωρίζει τα Μεσόγεια από την υπόλοιπη Αττική είναι η μοναδική γεύση των κρεάτων.

Ετσι, πριν από μερικές δεκαετίες ο Κωνσταντίνος Σιάρκος, με καταγωγή από την Ηπειρο, άνοιξε μια όμορφη ταβέρνα στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στην Παιανία. Πολύ γνωστό στέκι για τους καλοφαγάδες, για όσους ξέρουν από καλό κρέας σε όλες τις μορφές του.

Η οικογένεια Σιάρκου είναι αυτό που λένε «καλοί ψήστες» και το επιβεβαιώνουν φτιάχνοντας μοναδικά πιάτα. «Ο Κώστας» ήταν γνωστός για τα ζουμερά μπιφτέκια του με την ψιλοκομμένη ντομάτα από πάνω, όμως τελευταία όλοι όσοι περνούν από εκεί ζητούν να φάνε το ξεχωριστό συκωτάκι του. Κανείς δεν πρέπει να χάσει την εκπληκτική γεύση της καπνιστής μπριζόλας αλλά κι ένα θεϊκό σουβλάκι από κρέας μόσχου. Βεβαίως, ούτε τα παϊδάκια πάνε πίσω σε γεύση, αφού πάνω απ’ όλα σημασία δίνεται στο καλό κρέας και στην τέχνη του ψήστη.

Τα συνοδευτικά του κρέατος επίσης είναι απαραίτητα. Ολα από τον κήπο του Κώστα Σιάρκου. Μπορεί να φάει κανείς εξαιρετικά κολοκυθάκια, ντομάτα, μαρούλι και τις πολύ νόστιμες πατάτες του. Τυχεροί είναι όσοι πετύχουν ένα φοβερό κατσικίσιο τυρί από την Ηπειρο.

Το τραπέζι δεν τελειώνει βεβαίως χωρίς γλυκό, καθώς το μαγαζί προσφέρει παραδοσιακό γιαούρτι από την περιοχή μαζί με γλυκό κυδώνι που παίρνει τη γεύση του κρέατος από τον ουρανίσκο.

Η ταβέρνα έχει τεράστιους, προσεγμένoυς χώρους, με ωραία θέα προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με αυλή που θα ζήλευαν πολλά… καλά μαγαζιά της Αθήνας.

Αξίζει να επισκεφτείτε τον «Κώστα» στην οδό Προφήτη Ηλία 3 στην Παιανία.