Τα κεφτεδάκια είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι σκεφτόμαστε εάν θα μπούμε στη διαδικασία να τηγανίζουμε.

Παρακάτω σας δίνουμε τη λύση παρουσιάζοντας μια συνταγή με κεφτεδάκια που έχουν την ίδια νοστιμιά με τα τηγανιτά αλλά είναι ψητά…

Υλικά

500 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλο

2 αυγά

1 πακέτο γαλέτα

2 κουτ. σούπας κουάκερ

1 ξερό κρεμμύδι

4 φύλλα δυόσμου

Μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι, κάρυ

Ελαιόλαδο

Για τη σως γιαουρτιού

2 κεσεδάκαι στραγγιστό γιαούρτι

Άνηθος

χυμός από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και από τη γαλέτα χρησιμοποιούμε 1 φλιτζάνι. Επίσης στο μείγμα βάζουμε μόνο το ένα αυγό, το άλλο είναι για το πανάρισμα. Αφού πλάσουμε τα κεφτεδάκια, τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα περνάμε από τη γαλέτα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου.

Η συνοδευτική σως φτιάχνεται πολύ εύκολα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.