Αν κάτι του αναγνωρίζουν ακόμη και όσοι δεν μιλούν την ίδια γλώσσα με εκείνον, είναι το –για να το πούμε κομψά – μιντιακό του ταλέντο. Εμμέσως κι ίδιος αναγνωρίζει ότι ο Αδωνις ενίοτε παρασύρει τον Γεωργιάδη –και παρότι φορά πλέον το κοστούμι του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν εμφανίζεται τόσο θεσμικός όσο θα έπρεπε. Αλλά, όπως λέει και μόνος του, «έτσι με γνώρισαν οι ψηφοφόροι μου, έτσι με ψηφίζουν». Ο Γεωργιάδης –που αυτοχαρακτηρίζεται ως φιλελεύθερος δεξιός –παραδέχεται πως ο μεγαλύτερος ιδεολογικός του αντίπαλος, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επίσης ταλαντούχος στον τρόπο που χειρίζεται τα ΜΜΕ. Προβλέπει, ωστόσο, ότι θα συντριβεί στις εκλογές. Οσο για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών στην οποία κατεβαίνει; Δεν μοιάζει ιδιαίτερα φανατικός υποστηρικτής της, επειδή στην ανάλυσή του «ένας βουλευτής που θέλει να έχει εξάρτηση από τα οικονομικά συμφέροντα, μπορεί να έχει και σε μία μικρή περιφέρεια. Ενας βουλευτής που δεν θέλει, μπορεί να μην έχει και σε μία μεγάλη εκλογική περιφέρεια». Δηλώνει, πάντως, ότι θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή.

Οι επικριτές της ΝΔ σάς καταλογίζουν την «ακροδεξιά στροφή του κόμματος».

Πρώτον και κυριότερον, δεν υφίσταται καμία ακροδεξιά στροφή της ΝΔ. Αρα, εφόσον δεν υφίσταται καμία ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, δεν μπορούν και να την καταλογίσουν σε εμένα. Η ΝΔ είναι σταθερή στις αρχές της, όπως τις καθιέρωσε ο ιδρυτής της παράταξής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τώρα, όλα αυτά περί Ακροδεξιάς και τα υπόλοιπα, είναι προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς εμένα, εγώ ακολουθώ πάντα την κομματική γραμμή. Τη γραμμή για κάθε θέμα την καθορίζει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και προσπαθώ να την υπερασπιστώ όσο καλύτερα γίνεται.

Ενίοτε, όμως, ο Αδωνις δεν παρασύρει τον Γεωργιάδη;

Ο Αδωνις είναι πάντα πιο αυθόρμητος και προσπαθεί να μην είναι «ξύλινος». Από μικρός είχα μία τρομερή απέχθεια στους πολιτικούς που είχαν ξύλινη γλώσσα, δεν θα ήθελα ποτέ να τους μοιάσω. Αυτό κάποιοι το θεωρούν κακό. Κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να είμαι πιο θεσμικός, κάποιοι πιο συγκροτημένος. Ετσι με γνώρισαν οι ψηφοφόροι μου, έτσι με ψηφίζουν. Αυτός είμαι. Δεν μου αρέσει να λέω ψέματα. Μπορεί να κάνω λάθη, δεν έχω όμως κακή πρόθεση.

Μεταρρυθμιστικό Κέντρο ή Δεξιά. Τελικά, πού βρίσκεται το κόμμα σας;

Το κόμμα μας είναι κατά βάση η ευρωπαϊκή παράταξη της χώρας. Είναι η παράταξη που θέλει να γίνει η Ελλάδα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στον ιδεολογικό άξονα, αυτό που θέλω εγώ είναι ελεύθερη οικονομία και υπεράσπιση της παραδοσιακής συγκρότησης της κοινωνίας. Εσείς πείτε το όπως θέλετε. Για εμένα είναι «φιλελεύθερη Δεξιά». Ως προς τη ΝΔ στο σύνολο, εκφράζει από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι τη Δεξιά. Αυτό κάνει σταθερά από το 1974.

Ζητάτε επιτακτικά εκλογές. Δεν ανησυχείτε ότι, όποτε κι αν γίνουν, μπορεί να γίνουν σε συνθήκες ανωμαλίας;

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανησυχώ για όλα. Οταν έχουμε πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος παραιτείται –κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ιστορία -, όταν έχουμε τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων που κάνουν συνεχώς ανακοινώσεις περί παρεμβάσεων της κυβερνήσεως στο έργο τους, όταν έχουμε σκευωρίες τύπου Novartis και όταν έχουμε όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά, προφανώς είμαστε ανήσυχοι για το πώς θα φτάσουμε στις εκλογές. Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, ναι, ο κ. Τσίπρας είναι ικανός για όλα. Από την άλλη, χάρη στη στρατηγική επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η χώρα μας πιστεύω ότι έχει επαρκείς θεσμικές εξασφαλίσεις, πως στο τέλος η δημοκρατία θα παραμείνει ασφαλής και όλα θα πάνε όπως πρέπει.

Λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Πώς εξηγείτε τα ποσοστά που διατηρεί στις δημοσκοπήσεις;

Δεν είναι και σπουδαία ποσοστά σε μια χώρα όπου η Κεντροαριστερά και η Αριστερά είχαν παραδοσιακά πάνω από 45%. Είναι το κυβερνητικό κόμμα, άρα έχει τη δυνατότητα να κάνει εξυπηρετήσεις και από πίσω να κρατάει έναν πολιτικό πυρήνα. Εχει και έναν ταλαντούχο αρχηγό, ο οποίος εξακολουθεί να έχει ένα σχετικό πέρασμα στον τρόπο που χειρίζεται τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Αρα, κρατάει έναν πυρήνα των οπαδών του, αλλά δεν έχει και κανένα συγκλονιστικό ποσοστό. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα συντριβεί.

Κατεβαίνετε στη Β’ Αθηνών. Την τελευταία φορά πήρατε 70.853 σταυρούς. Ως ένας από τους πρώτους βουλευτές της συγκεκριμένης περιφέρειας, είστε υπέρ ή κατά της κατάτμησης;

Ακούω όλη αυτή τη συζήτηση για τα οφέλη της κατατμήσεως και κυρίως, ότι θα μειώσει την εξάρτηση των πολιτικών από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ή από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Θέλω να είμαι πάρα πολύ ειλικρινής. Ενας βουλευτής που θέλει να έχει εξάρτηση από τα οικονομικά συμφέροντα, μπορεί να έχει και σε μία μικρή περιφέρεια. Ενας βουλευτής που δεν θέλει, μπορεί να μην έχει και σε μία μεγάλη εκλογική περιφέρεια. Οπότε, για εμένα η μείζων αλλαγή σε ένα εκλογικό σώμα δεν είναι ο όγκος των περιφερειών. Παρά ταύτα, φυσικά δεσμεύομαι από την απόφαση του προέδρου της ΝΔ για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών. Οταν η ΝΔ αποφασίσει να την ψηφίσει, θα ακολουθήσω την κομματική γραμμή.