Την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, έως τις 31 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 10 Αυγούστου για τα νομικά, ζητά με επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, και το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το αίτημα έρχεται στη βάση διαμαρτυριών από λογιστές – φοροτεχνικούς για τεχνικά προβλήματα και στο επιχείρημα ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Με δεδομένο ότι ο μήνας Ιούλιος είναι ο πλέον δύσκολος μήνας του έτους για τα λογιστικά – φοροτεχνικά γραφεία λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών, λόγω του ότι και το έτος 2018 τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας δεν τηρήθηκαν και τα προβλήματα του TAXIS δεν σταμάτησαν να υφίστανται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο», το ΟΕΕ ζητά την εξέταση του συγκεκριμένου αιτήματος παράτασης.

Και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών όμως από την πλευρά του απέστειλε επιστολή προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, με αίτημα την παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά, τα προβλήματα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων συνεχίζονται. Το νέο έντυπο Ε3 απαιτεί επιπλέον χρόνο για τη συμπλήρωσή του και την υποβολή του. Επιπροσθέτως, ο μεγάλος φόρτος εργασίας των λογιστών-φοροτεχνών και η πιθανή δυσλειτουργία του συστήματος Taxis κατά τις τελευταίες τέσσερις εργάσιμες ημέρες, έως ότου ολοκληρωθεί η υποβολή των εναπομεινάντων δηλώσεων, θεωρείται βέβαιη.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, να αποφευχθούν λάθη στη συμπλήρωσή τους και να μην υπάρξουν κυρώσεις στις επιχειρήσεις, που παρά τη θέληση τους δεν θα μπορέσουν να υποβάλλουν εμπροθέσμως τη φορολογική τους δήλωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κρίνει αναγκαία μία παράταση της υποβολής των δηλώσεων έως την 16η Αυγούστου 2018, με αντίστοιχη χρονική μεταφορά των δόσεων».