Ο 53χρονος αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος – β΄γραμματέας, πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου έως σήμερα – εξελέγη νέος μητροπολίτης Καρπενησίου με 62 ψήφους από την Ιερά Σύνοδοτης Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προηγήθηκε η κατάρτιση του τριπροσώπου κατά το οποίο εξελέγησαν οι Αρχιμανδρίτες Γεώργιος Ρέμπελος κληρικός της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας με ψήφους 63, ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με ψήφους 34 και ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας με ψήφους 15.

Ο Γεώργιος Ρέμπελος είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1988 έως το 1995 είχε εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε δημοτικά σχολεία της Χαλκίδος. Από το 2008 υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών.

Ο Γεώργιος Ρέμπελος διαδέχεται τον μέχρι πρότινος μητροπολίτη Καρπενησίου Νικόλαο, ο οποίος είχε παραιτηθεί προ ημερών.Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Φεβρουαρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε κάνει ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του Νικόλαου και είχε εκφράσει την ευαρέσκειά της για την 58 ετών διακονία του ως κληρικού.

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος Ρέμπελος θα είναι ο δεύτερος Επίσκοπος στην ιστορία της Μητροπόλεως, η οποία ιδρύθηκε το 1979.