Πρόταση για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην πλατεία 1866, στο κέντρο της πόλης, επεξεργάζεται ο Δήμος Χανίων. Το θέμα υπήρξε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο δημαρχείο, κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε ότι η συγκεκριμένη δράση μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης.

Η δράση, η οποία υλοποιείται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, χρηματοδοτεί με 1,9 εκατομμύρια ευρώ τεχνικά έργα αναβάθμισης του δημοσίου χώρου όπως αναπλάσεις, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης πόλης» και βιώσιμης κινητικότητας, καθώς και ενέργειες ανάδειξης της εμπορικής ταυτότητας της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, που πρότεινε την πλατεία 1866 για τη δημιουργία του Κέντρου, υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αντώνης Ροκάκης, ο οποίος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του δήμου και πρόσθεσε ότι θα την φέρει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.