Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να θέσεις επί τάπητος σοβαρά ζητήματα, όπως είναι το προσφυγικό. Ενώ όλο και περισσότεραανθρώπινα σώματα ξεχειλίζουν από τα σύνορα σε αναζήτηση ασύλου, ο οργανισμός the modern dance awareness society πραγματοποιεί την παράσταση proximity2018 #proximity2018, μία εμβυθιστική και συμμετοχική εγκατάσταση ενώνοντας διαφορετικούς πολιτισμούς και κοινωνικές ομάδες στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα.

Εάν ενδιαφέρεστε ναγίνετε κοινωνοί αυτού του πειραματικού διαλόγου μέσω της εκφραστικής κίνησης και της σωματικής αφηγηματικότητας μεταξύ μελών της κοινωνικής πρωτοβουλίας passTRESpass στην Αθήνα και στο εξωτερικό, δεν έχετε παρά να βρεθείτε στοΘέατρο Εμπρός την Παρασκευή25/5 και ώρα 18.00.

Συνεργάζεται το Πειραματικό Σχολείο Friends Seminary στη Νέα Υόρκη, όπου έφηβοι μαθητές του σχολείου θα μοιραστούν τη σκηνή με πρόσφυγες στην Αθήνα σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η σύλληψη και η σκηνοθεσία – χορογραφία ανήκει στους passTRESpass, που αποτελούν οι Δέσποινα Σοφία Στάμος, Ανθή Κεραμέως και Δάφνη Πανταζοπούλου σε συνεργασία με τους χορευτές του City Plaza Hotel και του Οργανισμού Αφρικανών Γυναικών στην Αθήνα.

Χορεύουν οι Abduol, Jamila, Lauretta, Mina, Sedika, Abbas, Alishba, Hasnan, Raidah, Ali, Fatima, Asad, Sarah, Taquan, Yasmine και τους χορευτές από τη Νέα Υόρκη Sonia, Sierra, Ladaysia, Illana, Kyara, Ben, Lily, Piper.