Tην απογοήτευσή τους για τα προβλήματα τις εκλογικές διαδικασίας στο 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας) εκφράζουν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως τονίζουν, δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ η εικόνα κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους.

«Η νέα γενιά πρέπει να έχει τη δική της φωνή, όχι να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες» λένε μέλη της ΟΝΝΕΔ μετά το χθεσινό συνέδριο, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να αποδοθούν ευθύνες.

Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη για την κατάσταση στη Νεολαία, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του για την ολοκλήρωση των εργασιών του 10ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της οργάνωσης της Νεολαίας της ΝΔ Βασίλης Γεωργιάδης δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την αμέριστη στήριξή του, αλλά και τους χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισες που συμμετείχαν τόσο στις προσυνεδριακές διαδικασίες, όσο βέβαια και στο Συνέδριο».

«Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου έγιναν συζητήσεις, τοποθετήσεις, αντιπαραθέσεις, όπως «αρμόζει» στην πλέον ζωντανή και ζωηρή πολιτική νεολαία της χώρας και θεωρώ πραγματικά μεγάλη τομή ότι το σώμα συμφώνησε στην τολμηρή απόφαση να μειώσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από 180 σε 120.

»Στόχος μου είναι το όργανο αυτό να μην είναι ένα όργανο βολεμένων, αλλά να συνεδριάζει τακτικά και να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον της οργάνωσής μας.

»Όσον αφορά όλους αυτούς που από χθες προσπαθούν να παρουσιάσουν μια «πλασματική» εικόνα για το Συνέδριο της οργάνωσής μας, τους απαντάμε πως όλοι μαζί, μια γροθιά, όχι μόνο δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά μας δυναμώνουν για να δώσουμε τη μάχη στο πλευρό του Προέδρου μας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για να τον κάνουμε σύντομα Πρωθυπουργό της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.