Απρόκλητη και άθλια επίθεση από εξοργισμένο πλήθος δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Δήμαρχος βρέθηκε στις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας των Ποντίων στην περιοχή του Λευκού Πύργου με την κατάσταση να ξεφεύγει, καθώς κάποιοι παρευρισκόμενοι του επιτέθηκαν άγρια.

Συγκεκριμένα, μπροστά στο μνημείο της πόλης, πολλά άτομα άρχισαν να βρίζουν τον δήμαρχο και άρχισε να δέχεται σπρωξίματα και χτυπήματα.

Άμεσα επιχείρησαν να τον απομακρύνουν, αλλά πετάχτηκαν πολλά μπουκάλια και αντικείμενα, με τον Γιάννη Μπουτάρη να είναι σε κατάσταση σοκ.

Οπως λένε αυτόπτες μάρτυρες αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση.

Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές και τον έβριζαν με άθλιο τρόπο.

Τελικά οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο για να τον προστατεύσουν από το μαινόμενο πλήθος.

Άθλια, απαράδεκτη και άνανδρη» χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα.

Η κ. Γούλα, η οποία συνόδευε τον κ. Μπουτάρη στις εκδηλώσεις, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μεταφέρει τις στιγμές της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου. «Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλωτσούσαν την πόρτα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι».

Σύμφωνα με την κ. Γούλα «ο δήμαρχος ήταν απροστάτευτος. Στο χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα».