«Στο ταραγμένο μυαλό του πανικόβλητου κ. Τσίπρα» είναι ο τίτλος που έβαλε ο Μάκης Βορίδης στην σημερινή συνεδρίαση ύστερα από την φαρσοκωμωδία των βουλευτικών τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο εισηγητής της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά πως ενώ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Κλεισθένη το άρθρο 6 αναφέρει ρητά πως ο α΄γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών ορίζεται για τις 13 Οκτωβρίου 2019 και παρατείνεται ο διορισμός των τοπικών αρχών μέχρι 31.12.19 ξαφνικά χθες « δεκαέξι καλοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία ζητώντας ειδικά για αυτές τις εκλογές να γίνουν μια εβδομάδα νωρίτερα, από Ευρωεκλογές».

«Σήμερα, όμως το ξανασκέφτηκαν και το άλλαξαν» ανέφερε τονίζοντας ότι τώρα ζητούν να γίνουν ταυτόχρονα. «Και ω του θαύματος η κυβέρνηση το δέχεται» συμπλήρωσε με ειρωνικό ύφος. κάνοντας λόγο για κυβέρνηση που είναι «για γέλια και για κλάματα». Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Σκουρλέτη που πριν από λίγες ημέρες έλεγε πως θα μετακινήσει τις Ευρωεκλγοές για να μην θολώσει δήθεν το μήνυμα και τώρα αποδέχεται την βουλευτική τροπολογία. Επίσης, τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό.

«Μέσα στο δράμα σας επιχειρείτε να εργαλειοποιήσετε την τοπική αυτοδιοίκηση» συμπλήρωσε. «Με την στάση σας ομολογήσατε και προεξοφλήσατε την ήττα σας. Η μετακίνηση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών γίνεται γιατί ξέρετε πως όποτε κι αν γίνουν εκλoγές θα τις χάσετε» τόνισε.

«Νομοθετετείτε την ακυβερνησία, την διαφθορά και την συναλλαγή στους Δήμους» είπε για τον Κλεισθένη.