Ο κορυφαίος σκόρερ της Serie A στη σεζόν που μόλις τελείωσε, Μάουρο Ικάρντι, δε συμπεριλήφθηκε από τον Χόρχε Σαμπάολι στην αποστολή της Εθνικής Αργεντινής για την τελική φάση του Μουντιάλ 2018.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την προεπιλογή των 35 παικτών, στην οποία βρισκόταν και ο στράικερ της Ίντερ, ωστόσο, σήμερα (21/05) δεν τον επέλεξε στην τελική 23άδα.

Ο Σαμπάολι επέλεξε τέσσερις επιθετικούς στην αποστολή της «αλμπισελέστε», τους Λιονέλ Μέσι, Πάουλο Ντιμπάλα, Σέρχιο Αγουέρο και Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Αυτό σήμαινε πως δεν υπήρχε χώρος για τον Ικάρντι, ο οποίος σημείωσε 29 τέρματα με τους «νερατζούρι» στην serie A.

Άλλη μία έκπληξη που επεφύλασσε ο Αργεντινός τεχνικός ήταν η επιλογή του αμυντικού της Τορίνο, Κριστιάν Ανσάλντι. Ο τελευταίος δεν έχει αγωνιστεί ακόμη σε επίσημο ματς με τους δις παγκόσμιους πρωταθλητές, καθώς και τις 5 φορές που ξεκίνησε ήταν σε φιλικούς αγώνες, η τελευταία εκ των οποίων ήταν 4 χρόνια πριν!

«Αποφάσισα για τον Ανσάλντι διότι είναι ένας full back που μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές του γηπέδου», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Σαμπάολι για την επιλογή-έκπληξη με τον παίκτη της «Γκρανάτα».

Για πρώτη φορά κλήθηκε και ο γκολκίπερ της Ρίβερ Πλέιτ, Φράνκο Αρμάνι, μαζί με τους Σέρχιο Ρομέρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Γουίλι Καμπαγέρο (Τσέλσι).

Η αποστολή της Εθνική Αργεντινής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σέρχιο Ρομέρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γουίλι Καμπαγέρο (Τσέλσι), Φράνκο Αρμάνι (Ρίβερ Πλέιτ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γκάμπριελ Μερκάντο (Σεβίλη), Κρίστιαν Ανσάλντι (Τορίνο), Νίκολας Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι), Φεντερίκο Φάζιο (Ρόμα), Μάρκος Ρόχο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Νίκολας Ταλιαφίκο (Άγιαξ), Μάρκος Ανκούνια (Σπόρτινγκ Λισαβόνας).

ΜΕΣΟΙ: Χαβιέ Μασεράνο (Χέμπει Σάβιο Φόρτσουν), Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα), Λούκας Μπίλια (Μίλαν), Τζοβάνι Λο Σέλσο (Παρί Σεν Ζερμέν), Έβερ Μπανέγκα (Σεβίλη), Μανουέλ Λανσίνι (Γουέστ Χαμ), Μαξιμιλιάνο Μέσα (Ιντεπεντιέντε), Ανχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν), Κρίστιαν Παβόν (Μπόκα Τζούνιορς).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους), Γνονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους), Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι).