Η Ελισάβετ Πεσιρίδου για μεγάλο διάστημα στη θερινή σεζόν αναγκάστηκε να κάνει προπόνηση και αγώνες με έντονο πόνο.

Η πρωταθλήτρια της Ιωάνας Σιώμου την τελευταία εβδομάδα και ύστερα από αγωγή που της έδωσε ο γιατρός της ομοσπονδίας Διονύσης Χίσσας φαίνεται ότι ξεπέρασε το πρόβλημα, γεγονός που της επέτρεψε να επιστρέψει στις γρήγορες κούρσες.

Η 26χρονη βελτίωσε το Σάββατο το ατομικό της ρεκόρ, στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στη Στάρα Ζαγόρα, αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα 100 μ. εμπ. με 13.04 (-0,6). Η Πεσιρίδου πριν λίγες εβδομάδες είχε πετύχει 13.08, ενώ πλέον έχει κάθε λόγο να σκέφτεται χρόνους κάτω από τα 13.00 και παράλληλα να μια καλή πορεία στο Βερολίνο.

Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν ο νικητής στα 110 μ. εμπ. με 13.63 σε μια κούρσα, όπου δεν είχε τον κατάλληλο συναγωνισμό για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.

Η Σταματία Σκαρβέλη μπορεί να ξεκίνησε την πορεία της ως σφαιροβόλος, ωστόσο τα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών δείχνουν πως η σφυροβολία είναι το αγώνισμα που της ταιριάζει. Η αθλήτρια πραγματοποίησε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση και με 68,48 μ. κατέλαβε την τρίτη θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και πλέον σκέφτεται τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Παράλληλα η 23χρονη πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της, πίσω από το 69,10 μ. που είναι το ατομικό της ρεκόρ.