Ενας 15χρονος μαθητής συνελήφθη τη Δευτέρα στην Σαλόν-ον-Σαμπάνιε, στην ανατολική Γαλλία, αφού πυροβόλησε μια καθηγήτριά του με αεροβόλο με μπίλιες φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ», ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Ο ανήλικος, μαθητής στο τεχνικό λύκειο της πόλης, μπήκε στο σχολείο του έχοντας στην κατοχή του ένα αεροβόλο με μπίλιες, ένα αντίγραφο χειροβομβίδας πολύ μικρής ισχύος και ένα μαχαίρι. Ο στόχος του ήταν να σκοτώσει την καθηγήτρια με την οποία είχε διαφορές, εξήγησε ο εισαγγελέας της περιοχής.

«Είπε στους αστυνομικούς ότι εδώ και μία εβδομάδα σχεδίαζε να μαχαιρώσει τη φιλόλογο και κατόπιν να απειλήσει την καθηγήτρια φυσικής για να της κλέψει το αυτοκίνητο και να πάει με αυτό στο αστυνομικό τμήμα όπου θα πέθαινε ως μάρτυρας», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Ο 15χρονος έφυγε το πρωί από το μάθημα της φυσικής για να πάει στην αίθουσα όπου δίδασκε η φιλόλογος, όμως την τελευταία στιγμή, για άγνωστους λόγους, άλλαξε το σχέδιό του: έδωσε στο υποψήφιο θύμα του ένα διπλωμένο φύλλο χαρτί μέσα στο οποίο υπήρχε ένα μαχαίρι και μετά επέστρεψε στο μάθημά του και πυροβόλησε την καθηγήτρια της φυσικής, τραυματίζοντάς την ελαφρά στο χέρι. Κατόπιν, άφησε όλους τους συμμαθητές του να φύγουν και κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία για να τον συλλάβει.

«Ο νεαρός θα εξεταστεί από ψυχίατρο και οι αστυνομικοί θα εξετάσουν αν ριζοσπαστικοποιήθηκε πρόσφατα», συνέχισε ο εισαγγελέας.

Σε ανακοίνωσή της, η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της στην τραυματισμένη καθηγήτρια.