Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο πως τα 12 άτομα, ενάντια στα οποία οι αμερικανικές αρχές απάγγειλαν την Παρασκευή κατηγορίες, συνδέονται με την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας ή την παραβίαση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι 12 πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών κατηγορούνται πως παραβίασαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ομοσπονδιακό συμβούλιο ενόρκων παρέπεμψε τους 12 Ρώσους, κατόπιν αιτήματος του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ ο οποίος ερευνά την υπόθεση της ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές αυτές.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι το κατηγορητήριο έχει στόχο να προκαλέσει προβλήματα πριν τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο Ελσίνκι.