Σκηνές από το μέλλον. Παίζουν την προσεχή περίοδο στην Τούμπα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Με το που βγαίνουν οι δύο ομάδες, η εξέδρα των επισήμων κάνει σκοποβολή στον προπονητή των Ερυθρολεύκων. Χαρτιά υγείας, ρολά ταμειακής μηχανής κ.λπ. Κάποιοι βρίσκουν στόχο. Ο Πέδρο Μαρτίνς γονατίζει, κρατάει το κεφάλι του, μεταφέρεται σηκωτός στο ιατρείο του γηπέδου. Αποτέλεσμα: Δεν τρέχει κάστανο. Το ματς θα διεξαχθεί κανονικά. Αν ο Ολυμπιακός τολμήσει να φύγει, θα χάσει το ματς και θα του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης δέκα βαθμών, που προβλέπουν οι κανονισμοί. Στο ματς ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, μπουκάρει στο γήπεδο ο Γιωργάκης Σαββίδης με τη συνοδεία του. Στη ζώνη διακρίνεται εμφανώς ένα περίστροφο. Αποτέλεσμα: Δεν τρέχει κάστανο. Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση. Το Γιωργάκη θα τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο έως έξι μήνες και πρόστιμο έως 20.000. Λεφτά υπάρχουν.

Αίμα

Το διοικείν εστί προβλέπειν. Εκεί στη Σούπερ Λίγκα δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Αυτό που έγινε φέτος και κρίθηκε το πρωτάθλημα στα χαρτιά δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Οι κανονισμοί αλλάζουν. Κι αλλάζουν προς το καλύτερο. Αυτό το γενικό και αφηρημένο «σωματική βλάβη» καταργείται. Οι αγώνες θα διακόπτονται ή δεν θα αρχίζουν, μόνο σε περίπτωση «τραυματισμού». Αν «βγάλει αίμα» δηλαδή. Με εκδορές, μώλωπες, εκχυμώσεις και λοιπές ελαφρές και ανώδυνες περιπτώσεις, τα παιχνίδια θα αρχίζουν και θα τελειώνουν κανονικά. Ακόμα και για φωτοβολίδες ευθείας βολής, που είχε ξεσηκώσει τον κόσμο ο Χαράλαμπος Σταύρος (φωτογραφία). Ενα προστιματάκι και καθαρίσαμε. Λεφτά όπως είπαμε, υπάρχουν. Σχετικά με το άρθρο του πειθαρχικού κώδικα περί «απειλών», οι υφιστάμενες ποινές θεωρούνται «υπερβολικές». Κι αλλάζουν. Η δυνατότητα τιμωρίας της ομάδας διαγράφεται. Κι η ποινή του υπαίτιου θα είναι απαγόρευση εισόδου μέχρι έξι μήνες. Οχι από τρία έως πέντε χρόνια, όπως σήμερα.

Ετσι πάει. Τι πάει να πει «απειλή»; Οποιος φοβάται, κάθεται σπίτι του. Οποιος βλέπει ένα πιστόλι και δεν συνεχίζει το παιχνίδι, θα μηδενίζεται και θα του επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δέκα βαθμών. Κανείς πλέον δεν θα χάνει πρωτάθλημα για ένα ρολό ταμειακής μηχανής. Κανείς δεν θα μπορεί να κλέψει το πρωτάθλημα με μία φωτογραφία. Και γι’ αυτό ακριβώς οι πηχυαίοι τίτλοι ότι η Σούπερ Λίγκα «δικαιώνει» ΠΑΟΚ και Σαββίδη, προτείνοντας αλλαγές στους κανονισμούς. Τις οποίες βέβαια εγκρίνει η ΕΠΟ του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου. Με τα σχετικά ρεπορτάζ να μιλάνε «για παραδοχή της Σούπερ Λίγκας ότι ο ΠΑΟΚ έπεσε θύμα κακογραμμένων κανονισμών και υπέρμετρα αυστηρών ποινών». Που γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τις καταργούμε. Το ότι «δεν κάναμε και τίποτα και μας κλέψανε το πρωτάθλημα» δεν το λένε μόνο ο Λουτσέσκου, οι ποδοσφαιριστές, οι παράγοντες και οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ. Το είπε, προτείνοντας την κατάργηση των συγκεκριμένων ποινών, η Σούπερ Λίγκα.

Ψωροχιλιάρικα

Το ότι μπορούν στο επόμενο πρωτάθλημα να ξανακάνουν ακριβώς τα ίδια. Χωρίς την παραμικρή επίπτωση, εκτός από κάτι ψωροχιλιάρικα πρόστιμο, δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι πραγματικότητα. Καμιά ομάδα δεν θα μπορεί να φύγει από την Τούμπα για απλή σωματική βλάβη. Κανείς διαιτητής δεν θα έχει το δικαίωμα να πάει στα αποδυτήρια και να διακόψει το παιχνίδι στη θέα ενός πιστολιού. Ηταν δίκαιο κι έγινε πράξη. Τα παιχνίδια στην Τούμπα θα αρχίζουν και θα τελειώνουν κανονικά. Αυτά που ξέρανε οι Αθηναίοι τελειώσανε. Στον ΠΑΟΚ θα ξανακάνουν τα ίδια και θα έχουν πράγματι, όχι 70 βαθμούς με ένα παιχνίδι λιγότερο, αλλά 73. Η αλαζονεία σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Αλλάζουμε τους κανονισμούς και τους κάνουμε ρόμπα. Και μη ρωτήσει κανείς τι κάνει ο πολυσχιδής και λαλίστατος Γιώργος Βασιλειάδης (φωτογραφία). Τα έχουμε ξαναπεί. Κρατάει το φανάρι.