Σε λίγες ημέρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιχειρήσει να κάνει ακόμη ένα καλό τουρνουά, αυτή τη φορά στο φημισμένο Ρολάν Γκαρός. Αργότερα, στις αρχές του θέρους, η Μαρία Σάκκαρη θα επιχειρήσει να επιβεβαιώσει τα καλά λόγια που λένε όλοι για το ταλέντο της και να αφήσει το στίγμα της στο Γουίμπλεντον. Τον Σεπτέμβριο, η Εθνική Μπάσκετ των γυναικών θέλει να πετύχει κάτι καλό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αγωνιζόμενη κόντρα σε υπερδυνάμεις. Η Καλτσίδου, η Μάλτση, η Χατζηνικολάου και τα υπόλοιπα κορίτσια, από τώρα σκέφτονται τα μεγάλα ραντεβού.

Ολοι οι αθλητές και οι αθλήτριες των λεγόμενων μικρών σπορ έχουν το δικό τους καλοκαίρι. Τους ανήκει. Ακόμη ακόμη και τα πιτσιρίκια που στελεχώνουν τις μικρές σε ηλικία εθνικές ομάδες, κυρίως αυτή την εποχή του χρόνου κερδίζουν πόντους και αναγκάζουν τους πάντες να τους προσέξουν. Κι όμως, αυτό είναι ολότελα λάθος! Οχι η προσπάθεια που κάνουν. Αλλά η δική μας νοοτροπία. Να τους θυμόμαστε αραιά και πού, την ημέρα ή την ώρα των επιτυχιών τους και όχι νωρίτερα. Τους αναζητούμε στα πάνω και (συνήθως) δεν δίνουμε μεγάλη σημασία όταν βρίσκονται στα κάτω τους ή την περίοδο που δεν έχουν υποχρεώσεις. Το δέον είναι ο Τύπος να τους έχει πάντα από κοντά. Να αναδεικνύει ιστορίες δικές τους, να παρουσιάζει τα όνειρά τους, να αποκρυπτογραφεί την προσωπικότητά τους. Γιατί αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Δηλαδή, δύο αθλήματα που αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Με πρωταγωνιστές που προσφέρουν πολλά, κερδίζουν περισσότερα και σίγουρα έχουν τη δημοσιότητα που επιθυμούν. Με την άλλη πλευρά του φεγγαριού όμως τι συμβαίνει;

Η αυτοκριτική κάνει πάντα καλό. Σε αναγκάζει να αναθεωρείς την οπτική σου απέναντι στα πράγματα. Εδώ η αναφορά γίνεται για ένα συγκεκριμένο γεγονός, για μια πραγματικότητα. Που θέλει πολλούς νέους αθλητές να ανεβαίνουν την κλίμακα της δόξας και να βλέπουν τα φώτα να στρέφονται αλλού. Η Ελλάδα βρίθει ταλέντων σε όλα τα αθλήματα. Διότι τα παιδιά έχουν γαλουχηθεί από μικρά με το μικρόβιο του αθλητισμού και αναζητούν διεξόδους. Με την προβολή όλων των αθλημάτων και όλων των επιτυχιών, η πίτα μεγαλώνει. Τα φρέσκα πρόσωπα πολλαπλασιάζονται, ο κόσμος ασχολείται μαζί τους, τους συμπαραστέκεται και τους ενθαρρύνει. Ισως το πρώτο βήμα για να συνεχίσουν αυτό που κάνουν. Να παλεύουν στην καθημερινότητά τους. Για να σταθούν σε όλους τους στίβους της ζωής. Αυτό διδάσκει ο αθλητισμός. Και καλό είναι να φωτίζουμε όλες τις πλευρές του, όχι μόνο αυτή με τους χλιδάτους πρωταγωνιστές.