Oσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο τερματίζει το μπάσκετ ο ΛεMπρον και μένει να φανεί μέχρι πού εκτείνονται τα όριά του…

Τα όρια του μπάσκετ, εννοώ, διότι τα δικά του είναι ανεξιχνίαστα και αβυσσαλέα!

Σε ένα παλιό σατιρικό σκετς ο συχωρεμένος ο Χάρρυ Κλυνν πέταγε την ατάκα «τι είπε ρε ο άνθρωπος;» και η παγκόσμια μπασκετική πιάτσα αναρωτιέται εδώ και καιρό (όχι τι λέει, αλλά) τι κάνει ρε ο άνθρωπος!

Ή μάλλον τι κάνει ρε ο υπεράνθρωπος!

Προφανώς με την αναγωγή στον Superman και στους κάθε λογής σούπερ ήρωες, που ξετρελαίνουν τα παιδιά, ελλοχεύει ο κίνδυνος να δαιμονοποιηθεί η κατάσταση, αλλά σε κάθε περίπτωση ο King James παίζει σαν να ‘ναι δαιμονισμένος!

Χθες τα ξημερώματα αυτός ο απερίγραπτος τύπος πέτυχε 44 πόντους και οδήγησε τους Καβαλίερς στη νίκη επί των Σέλτικς, στην ισοφάριση της σειράς των τελικών της Ανατολής (από το 0-2) στο 2-2 και σε μια επαναφορά που σε πείσμα της Ιστορίας τείνει να γίνει ολική: στα χρονικά του ΝΒΑ μονάχα 19 ομάδες από τις 300 που βρέθηκαν πίσω με 0-2, έχουν καταφέρει να διανύσουν όλο τον δρόμο προς την πρόκριση ή την κατάκτηση του τίτλου και δύο από δαύτες εικονογραφούνται από τη δική του αφεντομουτσουνάρα!

Αυτή τη στιγμή ο ΛεΜπρον πηγαίνει κόντρα σε θεούς και δαίμονες: κόντρα στο προβάδισμα, στο πλεονέκτημα έδρας και στο φετινό 9-0 των Σέλτικς στο Garden, κόντρα στο 94% της παράδοσης, κόντρα στις αδυναμίες των Καβαλίερς, κόντρα στη λογική, κόντρα ακόμη και στον εαυτό του, ο οποίος περπατάει προς τα 34, αλλά μοιάζει ο αθεόφοβος με λυκόπουλο!

Tι άλλο άραγε μας επιφυλάσσει ο λεγάμενος; Πόσο θα μας καταπλήξει ακόμα; Πόσο θα σοκάρει τους αντιπάλους του; Πόσο περισσότερο θα τερματίζει αυτό που θεωρείται ως συντεταγμένο και οροθετημένο μπάσκετ;

Οι απαντήσεις, προσεχώς. Μου φαίνεται πως εάν νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα για τον ΛεΜπρον, πλανώμεθα πλάνην οικτράν!