Ηγέτης είναι αυτός που μοιράζει ελπίδα. Ενίοτε και μεταξωτές κορδέλες έχοντας πείσει για τη χρησιμότητά τους. Ρήσεις που πρέπει να χαραχθούν στη μνήμη όλων όσοι συζητούν μεγαλεπήβολα πρότζεκτ με πολιτικούς, όπως ο ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της Ιστορίας για την αξιοπιστία των λόγων του, κερδίζει χρόνο.

Ψυχανεμίζεται πως αν δώσει τη συγκατάθεσή του για ένα εγχείρημα όπως το Athens Alive, θα είναι σαν να επιχειρεί να περάσει ναρκοπέδιο.

Η αλλαγή συντελεστή δόμησης στην ιστορική περιοχή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα είναι ένα πολιτικό αυτογκόλ.

Οταν το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού παραμένει ανεκμετάλλευτο έπειτα από τόσα χρόνια λόγω –και –των ιδεοληψιών των κυβερνώντων, πώς θα τολμήσουν οι τελευταίοι να ξεκινήσουν ένα πρότζεκτ στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις; Με ποια αιτιολογία;

Η ιστορία του Athens Alive θα σέρνεται μέχρι τις εκλογές και στο τέλος ο Πρωθυπουργός θα τη φορτώσει όπως και τόσες άλλες εκκρεμότητες στους επόμενους. Θα έχει και το άλλοθι πως αυτός έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, αλλά τον σταμάτησαν οι εκλογές. Ενα μικρό αλλά σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο.

Ο Πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή μοιάζει με άνθρωπο που έχει ανέβει σε ουρανοξύστη. Ολα κάτω του φαίνονται μικρά. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περάσει η ώρα για να φύγει.

Τα χαμόγελα, το καλό κλίμα, οι υποσχέσεις γαρνιρισμένες με πολλά «θα» μοιάζουν με προσφορά χρόνου ομιλίας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επενδύει στην αξιοπιστία του Πρωθυπουργού, παραβλέποντας το πρόσφατο παρελθόν του στην υποσχεσιολογία. Αν το κάνει συνειδητά, κακό του κεφαλιού του. Δεν θα είναι άλλωστε ο πρώτος, ούτε καν η εξαίρεση που δεν θα λειτουργεί με τα διδάγματα της Ιστορίας. Μάλλον είναι ο κανόνας.