Hμουνα νιος και γέρασα από τότε που κάθε χρόνο στην προαναγγελία της έναρξης του πρωταθλήματος γουότερ πόλο έβαζα τον ίδιο κλισαρισμένο, πλην αναπόδραστο τίτλο…

Ο Εθνικός και οι άλλοι!

Αυτός ο τίτλος διατηρήθηκε εν χρήσει μέχρι το 1985, όταν ο επονομαζόμενος αυτοκράτορας με το σκουφάκι μόστραρε στο παλμαρέ του 35 πρωταθλήματα και ο Ολυμπιακός ακολουθούσε με δέκα, εκ των οποίων το τελευταίο έμενε στοιχειωμένο από το 1971!

Τα κόζα άλλαξαν δραματικά από το 1992 και πλέον το σκουφάκι του αυτοκράτορα της πισίνας δεν είναι απλώς κόκκινο, αλλά άλικο: το περασμένο Σάββατο ο Ολυμπιακός σήκωσε το 32ο τρόπαιο πρωταθλητή, μείωσε στα έξι τη διαφορά από τον Εθνικό ο οποίος επί σειρά δεκαετιών ήταν χαμένος από τα ραντάρ και επιφυλάσσεται διά τα περαιτέρω.

Αυτά τα περαιτέρω ο Ολυμπιακός θα τα συναντήσει οσονούπω στη Γένοβα.

Στη γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου, ο Ολυμπιακός δεν θα ανακαλύψει την Αμερική, στην οποία αξιώθηκε να ελλιμενισθεί στις 25 Μαΐου του 2002, στη Βουδαπέστη. Εκεί, στο λιμάνι στο οποίο δεσπόζει η περίφημη Lanterna θα προσπαθήσει να κρατήσει αναμμένο τον δικό του φάρο για να φέγγει τον πλου του προς την Ιθάκη.

Τα πρωταθλήματα, τα Κύπελλα, τα νταμπλ, τα εντυπωσιακά ρεκόρ και τα ιλιγγιώδη σερί θεωρούνται κατά το μάλλον ή ήττον δεδομένα. Ο στόχος ο οποίος ιντριγκάρει και οιστρηλατεί τους Πειραιώτες είναι η κατάκτηση του στέμματος του Champions League: το είδαν να γλιστράει βασανιστικά μέσα από τα χέρια τους το βράδυ της 4ης Ιουνίου του 2016, πάλι στη Βουδαπέστη, στον τελικό με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, που του έφραξε τον δρόμο και στον περσινό προημιτελικό στην ίδια πόλη.

Τώρα στη Γένοβα έχει μπροστά του την καινούργια πρόκληση, αλλά προτού κοιτάξει το δάσος, έχει να υλοτομήσει το δέντρο του προημιτελικού με τους τετράκις πρωταθλητές Ευρώπης Βερολινέζους της Σπαντάου, που επιστρέφουν στο προσκήνιο έπειτα από τριάντα χρόνια!