Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εξαιρετικά ευγενής. Ευγενής έμεινε και χθες, μετά την αδιανόητη κατηγορία που του απηύθυνε ο Πρωθυπουργός ότι μέτρο που ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, τη μείωση των συντάξεων, πήγε στο Βερολίνο για να το απαιτήσει!

Τρελό; Οχι βέβαια. Αδίστακτη εκδήλωση πολιτικού κυνισμού, διαστροφή της πραγματικότητας, οργουελική αντίληψη της πολιτικής. Το διαρθρωτικό μέτρο που ψήφισαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές των κομμάτων τους ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να το αποδώσει στον πολιτικό του αντίπαλο! Για τον άνθρωπο αυτό, όλα είναι μια παράσταση που θα πλήξει τον αντίπαλο, ασχέτως αν τα βέλη εναντίον του είναι τεκμηριωμένα ή απλές συκοφαντίες.

Από την άποψη αυτή, δικαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, επιτέλους για μια φορά, στη γλώσσα του Τσίπρα. Δεν αντιγύρισε τις συκοφαντίες, τον κυνισμό και τη διαστροφή της πραγματικότητας. Παρέμεινε ευγενής. Αλλά αυτή τη φορά η ευγένεια δεν τον ώθησε να λάβει απλώς αμυντική στάση ούτε αρκέστηκε απλώς να αναλύσει τα συστατικά της πολιτικής του. Βοήθησε, πιθανόν, και η επέτειος των τριών χρόνων από το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ χθες απάντησε συνθλιπτικά στον Αλέξη Τσίπρα. Καταδεικνύοντας ότι η βασική πολιτική του πρόταση, όλες τις εποχές, και πριν από τις πρώτες εκλογές του 2015, και πριν από το δημοψήφισμα, και στις δεύτερες εκλογές του 2015, και σήμερα συνίσταται από ψέματα, συκοφαντίες, ανυπόστατα μυθεύματα. Μοιραία ήταν η λελογισμένα οργισμένη κατηγορία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του αντιπάλου του από το βήμα της Βουλής: «Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όφειλε αυτόν τον χαρακτηρισμό στον Πρωθυπουργό. Επειδή, δυστυχώς, ο Τσίπρας είπε αναρίθμητα ψέματα –και συνεχίζει να πολιτεύεται με τα ίδια δηλητηριώδη βέλη που δίχασαν τη χώρα, διέλυσαν τον δημοκρατικό διάλογο, αναβίωσαν τη ρητορική και το κλίμα Εμφυλίου και ζημίωσαν ανεπανόρθωτα τους έλληνες πολίτες.

ΥΓ: Ο Αλέξης Τσίπρας «ξεσήκωσε» το συκοφαντικό επιχείρημά του από ένα δημοσίευμα φιλικής του εφημερίδας, που επικαλούνταν μια πληροφορία η οποία δεν μπορούσε να προκύψει παρά από μια συνάντηση στην οποία ήσαν μόνοι τους ο Μητσοτάκης και ο γερμανός αντικαγκελάριος Ολαφ Σολτς! Την ίδια «πληροφορία» είχε υιοθετήσει και τη σχολίαζε, χθες, ο Μέγας Δάσκαλος της δημοσιογραφικής προπαγάνδας στην τελευταία σελίδα της κομματικής «Αυγής». Αυτά συμβαίνουν όταν το ψέμα διαπλέκεται με τα προπαγανδιστικά φερέφωνα.