Το δίκτυο ξενοδοχείων και Δήμων-προορισμών «Bike Friendly» που έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα ολοένα και εξαπλώνεται. Η συνεχής ένταξη τουριστικών επιχειρήσεων στο δίκτυο δείχνει πως σιγά σιγά και στη χώρα μας όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται πως το ποδήλατο και ο ποδηλατικός τουρισμός είναι η καλύτερη επιλογή για την επέκταση της τουριστικής περιόδου!

Συνολικά 41 ξενοδοχεία έχουν γίνει μέλη του δικτύου «Bike Friendly». Κάθε μέλος φέρει το σήμα «Bike Friendly», που πιστοποιεί ότι πληροί μια σειρά πανευρωπαϊκά αποδεκτά κριτήρια και μέσω αυτών την ετοιμότητά του να εξυπηρετήσει τους τουρίστες που επιθυμούν να περιηγηθούν-απολαύσουν την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το ποδήλατο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Άλλωστε, οι πολυάριθμες και πολύ όμορφες διαδρομές στη φύση και στις πόλεις που προσφέρει η Ελλάδα την καθιστούν ιδανική για τους λάτρεις της ποδηλασίας. Το ευνοϊκό της κλίμα με ηλιοφάνεια και χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να την επισκεφθεί και να περιηγηθεί με το ποδήλατο του όλους τους μήνες του χρόνου.

Το σήμα Bike Friendly

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του δικτύου το «Bike Friendly» πλαισιώνεται και από μία σειρά συνεργαζόμενων επιχειρήσεων από τον χώρο των ενοικιάσεων και επισκευών ποδηλάτων καθώς και οργάνωσης εκδηλώσεων και εκδρομών με ποδήλατο.

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι η μορφή που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου:

• Οι λάτρεις του ποδηλάτου προτιμούν τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες, ενώ αποφεύγουν τους καλοκαιρινούς.

• Το ποδήλατο είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα εισοδήματα.

• Η ερασιτεχνική ποδηλασία είναι πολύ ανεπτυγμένη στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και σε πόλεις με τις οποίες υπάρχουν πολλές απευθείας πτήσεις με τους ελληνικούς προορισμούς.

Οι άνθρωποι του δικτύου επισημαίνουν ακόμη πως οι απαιτούμενες επενδύσεις από πλευράς προορισμών και επιχειρήσεων για τον ποδηλατικό τουρισμό είναι ελάχιστες και με μεγάλη διαφορά μικρότερες, συγκρινόμενες με οποιαδήποτε άλλη μορφή τουρισμού. «Επιπλέον, το ποδήλατο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και μπορεί να συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη των προορισμών, καθώς επίσης, να αυξήσει τη μη all inclusive πελατεία, με προφανή οφέλη για το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τουριστικούς προορισμούς».

Το σήμα «Bike Friendly» είναι μια πρωτοβουλία της ΝΑΤΤΟΥΡ και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Το δίκτυο των «Bike Friendly» επιχειρήσεων και Δήμων-προορισμών υποστηρίζεται σε επίπεδο μάρκετινγκ από την Εταιρεία Συμβούλων Τουρισμού tourism generis.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.bikehotels.travel