Έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από τη λειτουργία του ποδηλατόδρομου Γκάζι-Φάληρο και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί σημαντικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια όσων ποδηλατούν.

Για παράδειγμα, στο σημείο που η λεωφόρος Θησέως, στην Καλλιθέα, στις Τζιτζιφιές και συγκεκριμένα στη στάση Ιζόλα, «κόβει» στα δύο τον ποδηλατόδρομο (στην απέναντι πλευρά συνεχίζει προς το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος), ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί φανάρι.

Το αποτέλεσμα είναι όσοι κάνουν πετάλι, ανάμεσά τους και οικογένειες με παιδιά, να κινδυνεύουν όταν θέλουν να συνεχίσουν στο απέναντι κομμάτι του ποδηλατόδρομου.

Από την αρχή του έργου μάλιστα είχε επισημανθεί από τους ειδικούς ότι εκεί χρειάζεται να τοποθετηθεί πεζοφάναρο.

Σήμερα υπάρχει απλώς μία διάβαση με διαγράμμιση που – κι αυτή έχει ξεθωριάσει. Και το αρμόδιο υπουργείο έχει περιοριστεί να τοποθετήσει απλώς μία πινακίδα που ενημερώνει τους οδηγούς αυτοκινήτων ότι από εκεί περνούν ποδήλατα και θα πρέπει να ελαττώσουν ταχύτητα. Και σιγά μην το κάνουν.

Πρόκειται για ένασημείο πάρα μα πάρα πολύ επικίνδυνο καθώς τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Σημειώνεται πως σχεδιασμός υπάρχει για να γίνει στο σημείο διάβαση και εγκατάσταση φαναριού αλλά όπως πάντα όλα κυλούν με τους γνωστούς ελληνικούς ρυθμούς…Οι κολόνες του φαναριού έχουν τοποθετηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ναι, καλά διαβάζετε. Αλλά μόνον αυτοί. Το φανάρι πουθενά. Και ο κίνδυνος για όσους ποδηλατούν παραμονεύει.

Και κάτι τελευταίο: η περίπτωση με το φανάρι-φάντασμα στις Τζιτζιφιές είναι ενδεικτική του πώς αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι στην Ελλάδα τα έργα για το ποδήλατο.