Ενας νέος φίλος ονομαζόμενος "Νεροβουβαλάκης"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2017 17:13 |
 Ενας νέος φίλος ονομαζόμενος "Νεροβουβαλάκης"
Ζωγραφιά με ένα ... pet διαφορετικό από τ' άλλα

Κάτι πολύ διαφορετικό και ενδιαφέρον για αυτό το Σαββατοκύριακο λαμβάνει μέρος στην Κερκίνη. Αξίζει τον κόπο να το επισκεφτούν όλοι οι περίοικοι.

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων Ελλάδας, με συνδιοργανωτές τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, τον Δήμο Ηράκλειας, τον Δήμο Σιντικής, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Zώων Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών, διοργανώνει το διήμερο 24 και 25 Ιουνίου 2017 το 1ο Φεστιβάλ Χρυσοβούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης στα Χρυσοχώραφα και την ευρύτερη περιοχή της λίμνης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σκοπός, όπως αναφέρεται, είναι να γνωρίσει ο κόσμος τον ελληνικό χρυσοβούβαλο ή νεροβούβαλο, ένα ζώο πολύ μεγάλο και ανθεκτικό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ, είναι η μοναδική διοργάνωση με αυτό το θέμα και θα γίνεται κάθε χρόνο με παράλληλες εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο φεστιβάλ θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας ώστε να δει ο κόσμος τους νεροβούβαλους σε διάφορες στιγμές της καθημερινής τους ζωής και την προσφορά τους στη ζωή της περιοχής.

Συμμετέχουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του δήμου με διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Το γειτονάκι μας ο Νεροβουβαλάκης», όπου θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα έργα και θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά.

Επίσης θα λάβουν μέρος και αθλοπαιδιές για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, βαρκάδες στη λίμνη, και περιήγηση σε αγέλες νεροβουβαλιών

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μπορεί κάποιος να επικοινωνεί με τους διοργανωτές του φεστιβάλ  και την διευθύντρια κυρία Βασιλική Πασχάλη στο vassilikipaschaliphotoreporter@gmail.com.  .