Καύσωνας: Προσέξτε τα ζώα σας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2017 10:20 |
Καύσωνας: Προσέξτε τα ζώα σας
Προφυλάξτε αυτή την πατουσίτσα από την καυτή άσφαλτο και τα ζεστά πεζοδρόμια. Φωτογραφία ShutterstockΗδη οι μεγάλες ζέστες έχουν αρχίσει, αλλά από αύριο αναμένεται οι θερμοκρασίες να φτάσουν στο κόκκινο μέχρι και το Σαββατοκύριακο. Τι πρέπει να προσέξουν όσοι έχουν κατοικίδια;

Αποφύγετε να τα βάλετε στο αυτοκίνητο αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, όπως για παράδειγμα να πρέπει να τα πάτε στον κτηνίατρο. Δεν συζητιέται καν η περίπτωση να κλείσετε τον σκύλο σας ή τη γάτα σας στο αμάξι ούτε για δέκα λεπτά της ώρας.

Μην κάνετε στα σκυλιά μεγάλη άσκηση. Σε πολλά σκυλιά αρέσει και είναι απαραίτητη η μεγάλη βόλτα, αλλά ξεχάστε την για λίγες μέρες.

Προσέξτε την καυτή άσφαλτο. Μπορεί να κάνει μεγάλο κακό και να κάψει τις πατούσες του σκύλου σας. Τα πέλματα του ζώου όσο και εάν δεν το καταλαβαίνουμε είναι πολύ ευαίσθητα. Προτιμήστε να τον βγάλετε νωρίς το πρωί ή μετά τη δύση του ηλίου και με λίγο νερό μαζί σας, το οποίο θα του δώσετε αν τον δείτε να λαχανιάζει.

Εάν έχετε σκύλο ή γάτα που ζουν σε αυλή ή κήπο είναι πρέπον να τα βάλετε μέσα στο σπίτι. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι θα έχουν σκιά όλη την ημέρα, καθώς και πολύ και φρέσκο νερό.

Αν έχετε κλιματισμό, μαζί με εσάς είναι τυχερό και το ή τα ζώα σας. Αν πάλι δεν έχετε, αφήστε τη γάτα ή τον σκύλο σας να διαλέξουν το σημείο του σπιτιού που αυτά θεωρούν δροσερότερο για να ξαπλώσουν.

Πρέπει να έχετε φρέσκο νερό στα ζώα σας και να τους βάλετε λίγο περισσότερο από ό,τι συνήθως αν τα αφήσετε για αρκετές ώρες μόνα τους στο σπίτι. Και αυτά καταναλώνουν περισσότερο νερό τις πολύ ζεστές ημέρες.

Οσοι έχετε πτηνά μην κάνετε το λάθος να βγάλετε το κλουβί τους στο μπαλκόνι ή στην αυλή σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Σε πολύ σκιερό χώρο του σπιτιού θα είναι μια χαρά.