Στα λημέρια των κουρσάρων, απέναντι από τους Φούρνους Ικαρίας, η Θύμαινα το μικρό νησί με τους λιγοστούς θαρραλέους κατοίκους, περιμένει υπομονετικά τους ταξιδιώτες που αναζητούν γαλήνιες διακοπές σε πραγματικά ανόθευτους προορισμούς.

Φέτος όμως, στις 8 Ιουλίου, ετοιμάζεται να υποδεχθεί και τους τολμηρούς αθλητές που θα συμμετάσχουν στον 1ο Κολυμβητικό Περίπλου της! Ο «γύρος της Θύμαινας», είναι ένας αγώνας που οι διοργανωτές (ο Δήμος Φούρνων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θύμαινας) επιθυμούν να γίνει θεσμός. Ο περίπλους της, μήκους 17 χιλιομέτρων, ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.2 «Μαραθώνια κολύμβηση» και οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές για λίγες ημέρες ακόμη.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ο κολυμβητικός περίπλους ενός νησιού και μάλιστα στο Αιγαίο Πέλαγος! Συνήθως, τέτοιου είδους αγώνες αφορούν διάπλους (δηλαδή από το ένα σημείο στο άλλο) και πραγματοποιούνται σε κόλπους.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν ενεργά και οι κάτοικοι του νησιού καθώς ο κάθε αθλητής θα συνοδεύεται από ένα παραδοσιακό αλιευτικό σκάφος, στο οποίο θα επιβαίνουν οι συνοδοί του. Ορισμένοι αθλητές θα έχουν ως συνοδούς εθελοντές κατοίκους του νησιού. «Μιλάμε λοιπόν για μια όμορφη συνεργασία όπου ο αθλητής ενσωματώνεται με την παράδοση και τον τοπικό πληθυσμό. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα και στους ψαράδες μας να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία συνοδεύοντας ο καθένας έναν αθλητή σε αυτή την μαραθώνια διαδρομή», τονίζει ο κ. Μάνος Μύτικας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θύμαινας.

Το βράδυ της 8ης Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης με τις απονομές των βραβείων και θα ακολουθήσει δείπνο στην πανέμορφη παραλία της Κεραμιδούς.

Είτε ως αθλητές, είτε ως παραθεριστές την περίοδο του αγώνα ή τις υπόλοιπες μέρες του καλοκαιριού, αξίζει να επισκεφτείτε τη Θύμαινα που εγγυημένα θα σας μαγέψει με την απλότητά της και τα κρυστάλλινα νερά στις ακτές της.