Αν η νέα σχολική χρονιά απαιτεί για έναν μαθητή τσάντα, βιβλία και κάθε είδους γραφική ύλη, για έναν δρομέα η νέα σεζόν αρχίζει με την αγορά ενός καινούργιου δρομικού παπουτσιού. Τα χιλιόμετρα που γράψατε στις σόλες των παλιών σας παπουτσιών όλο το καλοκαίρι θα τα βρείτε μπροστά σας όσον αφορά την προπόνηση, τα εν λόγω παπούτσια όμως, λόγω της ζέστης και της υγρασίας, πρέπει να πάρουν τον δρόμο της απόσυρσης. Ανάλογα με το πόσο συχνά τρέχετε και πόσα χιλιόμετρα διανύετε, είναι πολύ σημαντικό να αλλάζετε τα παπούτσια σας επειδή το υλικό που απορροφά τους κραδασμούς αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του. Οπως και με τα λάστιχα του αυτοκινήτου, καθετί που φθείρεται δεν προσφέρει και την ανάλογη αξιοπιστία. Μπορεί δηλαδή να νιώθετε ότι ακόμα και ύστερα από πολλά χιλιόμετρα τα παπούτσια σας είναι σαν καινούργια, ωστόσο τη διαφορά θα την καταλάβετε έπειτα από μερικά χρόνια, όταν θα έχετε καταπονήσει γόνατα, μέση, ισχία και αστραγάλους.
Εχετε στον νου σας ότι επειδή ένα παπούτσι είναι ακριβό δεν σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο. Η επιλογή έγκειται στον κάθε δρομέα, στον τρόπο που τρέχει, στο πόδι που έχει και στη χρήση για την οποία το θέλει. Η νέα σεζόν έρχεται και φέρνει νέα υλικά, καινούργιες τεχνολογίες, χρώματα και σχέδια. Παπούτσια χωρίς ραφές, με ιδιαίτερους τρόπους δεσίματος κορδονιών, από υλικά που αναπνέουν και απορροφούν τους κραδασμούς, όλα με την υπογραφή και την εγγύηση κατασκευαστών που απευθύνονται σε επαγγελματίες.

Για τρέξιμο χωρίς τριβές

Σταθερό και γρήγορο παπούτσι από τη νέα σειρά Vazee Rush της New Balance, με τεχνολογία Revlite και δυναμική κλίση στα δάχτυλα. Το διαπνέον υλικό χωρίς ραφές αποτρέπει τους δερματικούς ερεθισμούς από τριβές και η ειδική κατασκευή αγκαλιάζει το πόδι σαν κάλτσα. €104, Veto (τηλ. 210-4839.480)

Απόλυτη άνεση

Το Ignite XT έχει μπροστινές ελαστικές ραβδώσεις για δυναμική κίνηση, σύστημα δεσίματος κορδονιών Burrito-wrap, τεχνολογία EverTrain για μέγιστη απόδοση και επίπεδες ραφές για απόλυτη άνεση. €99, Puma (τηλ. 211-1088.400)

Ελαφρύ και σταθερό

Το Air Zoom Elite 8 έχει σύστημα Forefoot Zoom Air για μεγάλη απορρόφηση κραδασμών, λεπτή εξωτερική σόλα που το κάνει πολύ ελαφρύ αλλά σταθερό στο τρέξιμο και λάστιχα Flywire για άνετη στήριξη. €129,90, Nike (τηλ. 210-9464.400)

Χωρίς κορδόνια

To X-Scream 3D της Salomon έχει απόλυτη εφαρμογή για μια ομαλή βόλτα σε όποιο σημείο της πόλης θέλετε. Διαθέτει σόλα που απορροφά τους κραδασμούς, σύστημα χωρίς κορδόνια Quicklace και το πάνω μέρος του είναι από υλικό που αναπνέει. €130, Shop and Trade (τηλ. 210-3408.400)

Ανετο και… ευάερο

Γυναικείο παπούτσι από τη σειρά Gel Zaraca 4, κατασκευασμένο από υλικό που προστατεύει από τους κραδασμούς, ενώ το άνω πλέγμα προσφέρει επιπλέον εξαερισμό. Asics. Προτεινόμενη λιανική τιμή €89 (τηλ. 210-9870.970)

Για κάθε προπόνηση

Το νέο παπούτσι ROAD M 2 της Pearl Izumi προσφέρει ομαλή εμπειρία τρεξίματος και θέτει νέα πρότυπα για τις επιδόσεις και επιπλέον σταθερότητα ακριβώς εκεί που τη χρειάζεστε. Είναι αρκετά ευκίνητο για τις προπονήσεις τέμπο και διαθέτει αντικραδασμική προστασία για μεγάλες προπονήσεις. Maniatopoulos, €138 (τηλ. 210-9319.933)

Η μεγάλη επιστροφή

Το Ultra Boost επιστρέφει σε νέα χρώματα για άνδρες και γυναίκες. Η επαναστατική επιστροφή ενέργειας, η άριστη εφαρμογή και η μοναδική απορρόφηση κραδασμών το έχουν κάνει απαραίτητο σε κάθε δρομέα. €180, Adidas (τηλ. 210-3233.501)

Οπλο για τον δρομέα

Το ολοκαίνουργιο Ride 8 είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία Flexfilm™ για βελτιωμένη εφαρμογή χωρίς καμία προσθήκη βάρους. Mε εξαιρετικά απαλή αίσθηση και ασύγκριτη ανταπόκριση, κάνει κάθε δρομέα να διασχίσει τη γραμμή τερματισμού πιο δυνατός από ποτέ. €130, Saucony Store Ψυχικού (τηλ. 210-6740.277)