Ενας Iάπωνας σεφ, που είναι γνωστός ως ο βασιλιάς της σούπας ράμεν και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αναζήτηση του τέλειου ζωμού και των πιο γευστικών νουντλς, εξομολογείται στην κάμερα τα μυστικά της τέχνης του, που δεν είναι άλλα από την προσήλωση στην απλότητα και την τυφλή αφοσίωση σ’ έναν στόχο.

Το ντοκιμαντέρ «Πεινασμένοι για ράμεν» («Ramen Heads») του Κόκι Σιγκένο που προβλήθηκε προ ημερών στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, είναι μια ταινία για τα μαγικά συστατικά όχι μόνο ενός διάσημου πιάτου, αλλά και της ίδιας της ζωής.

«Αν δεν είσαι ο ίδιος μανιακός με τη σούπα ράμεν δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους άλλους μανιακούς. Δεν υπάρχει άλλο φαγητό με το οποίο οι άνθρωποι να είναι τόσο τρελαμένοι» λέει στην κάμερα ο θρυλικός σεφ Οσάμου Τομίτα. Τον παρακολουθούμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας παρασκευής της διάσημης σούπας, για την οποία χρησιμοποιεί τα πιο απίθανα υλικά. «Ο χρόνος βρασμού πρέπει να είναι ακριβής μέχρι δευτερολέπτου, αλλιώς η αίσθηση των νουντλς στο στόμα θα καταστραφεί», επισημαίνει.