«Τον ατελείωτο έχει, έξι ολόκληρα λεπτά» λέει το κάθε άλλο παρά ενθουσιασμένο στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας όταν οι Queen το βάζουν να ακούσει το «Bohemian Rhapsody». «Λυπάμαι τη γυναίκα σου αν νομίζεις ότι έξι λεπτά είναι… ο ατελείωτος» απαντά ο Φρέντι Μέρκιουρι, δηλαδή ο ηθοποιός Ράμι Μάλεκ που έγινε γνωστός με τη σειρά «Mr. Robot». Αυτός ήταν ο Φρέντι Μέρκιουρι και ο Μάλεκ δίνει μια ερμηνεία από αυτές που εκτοξεύουν καριέρες στην κινηματογραφική βιογραφία των Queen, «Bohemian Rhapsody».

Το πρώτο τρέιλερ χρησιμοποιεί για σάουντρακ ένα mash-up μεγάλων επιτυχιών του συγκροτήματος: «Another one bites the dust», «Killer Queen», «We will rock you» και, φυσικά, το επικό αριστούργημα που έδωσε στην ταινία τον τίτλο της.

Μια ταινία που θα έχει περάσει από χίλια κύματα μέχρι να φτάσει στη μεγάλη οθόνη, στις 2 Νοεμβρίου. Για πολλά χρόνια το σενάριο άλλαζε χέρια και σελίδες, ενώ στην πορεία αποχώρησε ένας πρωταγωνιστής – ο Σάσα Μπάρον Κόεν του «Borat» – και ένας σκηνοθέτης – ο Μπράιαν Σίνγκερ του «X-Men», που απολύθηκε στη μέση των γυρισμάτων. Αλλά «the show must go on» και την ταινία ολοκλήρωσε ο Ντέξτερ Φλέτσερ που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σίνγκερ.

Το «Bohemian Rhapsody» ακολουθεί την πορεία των Queen από τη δημιουργία τους το 1970 μέχρι τη θριαμβευτική τους εμφάνιση στο Live Aid το 1985, έξι χρόνια πριν από τον θάνατο του Φρέντι Μέρκιουρι. Ήταν επιλογή των δημιουργών της να μην ασχοληθούν με τα χρόνια που ο Μέρκιουρι έδινε μάχη με το AIDS, στο οποίο τελικά υπέκυψε. Ο Σίνγκερ είχε δηλώσει παλαιότερα ότι δεν πρόκειται για μια κοινότοπη βιογραφία του Μέρκιουρι, αλλά για μια ταινία που «θα γιορτάζει την κληρονομιά των Queen».

Τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Μπράιαν Μέι υποδύεται ο Γκουίλιμ Λι, τον ντράμερ Ρότζερ Τέιλορ ο Μπεν Χάρντι και τον μπασίστα Τζον Ντίκον ο Τζόζεφ Ματσέλο. Ο Εϊντεν Γκίλεν, ο Μικροδάχτυλος του «Game of Thrones» υποδύεται τον Τζον Ριντ, μάνατζερ των Queen από το 1975 μέχρι το 1978.