Υδρα – Σπέτσες – Μύκονος. Οι προβολείς γύρω από θέματα εικαστικού, αθλητικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος στράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στα τρία αυτά νησιά. Πολύς κόσμος ταξίδεψε στα γραφικά spots του Αργοσαρωνικού, αλλά και στο κοσμοπολίτικο Νησί των Ανέμων, με σκοπό να δώσει το «παρών» σε εκθέσεις, θαλάσσιους αγώνες και εντυπωσιακά openings. Γεγονότα με φόντο καταγάλανα νερά, γραφικά δρομάκια και εκτυφλωτικό λευκό. Σημαντικά ονόματα διεθνών καλλιτεχνών, happenings, κόσμος να μετακινείται συνέχεια μπροστά σε λιμάνια και προβλήτες. Τα κλασικά σκαριά σε γοητευτικές θαλάσσιες διαδρομές, με γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού και αθλητικού χώρου στο τιμόνι. Ολα αυτά μάλλον ήρθαν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στη μαγεία που εξέπεμπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο κακομαθημένος, εκκεντρικός Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος όμως (σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του Φερνάντο Σάντος, μετά το τέλος του αγώνα) σήκωσε μόνος στις πλάτες του ολόκληρη την ομάδα της Πορτογαλίας. Οι αντίπαλοι Ισπανοί έμειναν άφωνοι, τα κορίτσια στις εξέδρες χειροκροτούσαν σαν τρελά, ο συμπαίκτης του στη Ρεάλ Σέρχιο Ράμος κουνούσε το κεφάλι του συγκαταβατικά. Το Μουντιάλ άλλωστε είναι ό,τι σημαντικότερο γίνεται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Από τη Ρωσία στον Αργοσαρωνικό και το Αιγαίο

Από τα γήπεδα της Ρωσίας στην Υδρα για ένα γεγονός με διεθνές επίσης ενδιαφέρον. Επιχειρηματίες, συλλέκτες, art dealers και εικαστικοί έφθασαν στον νησί (κάποιοι πέταξαν κατευθείαν από τη Βασιλεία και την Art Basel) και στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στα Σφαγεία για την έκθεση του David Shrigley –αν και τα επίσημα εγκαίνια είναι αύριο Δευτέρα. Ο βρετανός καλλιτέχνης παρουσιάζει το project «Laughterhouse». Ο συλλέκτης Δάκης Ιωάννου διοργάνωσε επίσης το μεσημέρι της Κυριακής ένα μεγάλο τραπέζι για τους καλεσμένους του. Πολλά yachts είχαν αγκυροβολήσει στο λιμάνι, με τη θαλαμηγό «Guilty» ζωγραφισμένη από τον Τζεφ Κουνς να κλέβει και πάλι ματιές.

Στις Σπέτσες τα εμβληματικά σκαριά έκαναν εντυπωσιακές θαλάσσιες διαδρομές με αφορμή τον Διεθνή Αγώνα Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών, την δημοφιλή πλέον Regatta. Στη Μύκονο και στον πολύ πετυχημένο χώρο Δύο Χωριά της νεαρής ταλαντούχας Μαρίνας Βρανοπούλου, οι φιλότεχνοι θαύμασαν τα έργα του αμερικανού καλλιτέχνη Todd James με τίτλο: «The Gods are smiling on us». Στο Νησί των Ανέμων βολτάρει και η διάσημη ηθοποιός Κέιτ Χάντσον σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Στο πλευρό της, η μητέρα της Γκόλντι Χόουν. Και οι δύο είναι λάτρεις της Ελλάδας, και μάλιστα εδώ και αρκετά χρόνια διαθέτουν σπίτι στη Σκιάθο.

Στο Μέγαρο Μουσικής η τελετή αποφοίτησης

Ο ουρανός στην Αθήνα ήταν συννεφιασμένος. Οι αίθουσες όμως του Μεγάρου Μουσικής στο κέντρο της πόλης είχαν γεμίσει από πολλές νεανικές παρουσίες και αστραφτερά χαμόγελα. Μέσα από μια εντυπωσιακή τελετή, 280 φοιτητές του BCA College στους τομείς των ναυτιλιακών, ξενοδοχειακών και χρηματοοικονομικών σπουδών πήραν στα χέρια τους ένα σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Το Bachelor’s Degree ενός από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Αγγλίας. Πρόκειται για το Plymouth University. Η 46η Αποφοίτηση του BCA College γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τον πρόεδρό του κ. Μπίλλυ Δασκαλάκη να συγχαίρει τους αποφοίτους και τους γονείς τους για τις προσπάθειές τους. Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ένας σημαντικός εκπρόσωπος της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας. Ο πρόεδρος και ιδρυτής της Dynacom Tankers Management LTD, Γιώργος Προκοπίου.