«Εχουν αλλάξει την υφή της»

Τραμπ: Ντροπή, η Ευρώπη χάνει τον πολιτισμό της εξαιτίας των μεταναστών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2018 04:31 |
Τραμπ: Ντροπή, η Ευρώπη χάνει τον πολιτισμό της εξαιτίας των μεταναστών
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια στον κήπο της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο ενώ αναχωρούν για το Μπλένεμ Πάλας, όπου η βρετανίδα πρωθυπουργός παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του. Πηγή: (RΕUΤΕRS)

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στηλίτευσε το γεγονός ότι «επιτρέπεται», κατ' αυτόν, η έλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η Γηραιά Ηπειρος «χάνει» τον «πολιτισμό» και την «υφή» της.

«Το ότι επιτρέπεται η μετανάστευση στην Ευρώπη είναι ντροπή. Νομίζω ότι άλλαξε την υφή της Ευρώπης και εάν δεν δράσετε πολύ γρήγορα, δεν θα ξαναγίνει ποτέ αυτή που ήταν, και δεν το εννοώ αυτό με θετικό τρόπο», ανέφερε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

«Το να επιτρέπεται σε εκατομμύρια ανθρώπους να έρχονται στην Ευρώπη είναι πολύ, πολύ λυπηρό. Νομίζω ότι χάνετε τον πολιτισμό σας», επέμεινε ο Τραμπ. «Ολη αυτή η μετανάστευση έχει στ' αλήθεια αλλάξει την υφή της Ευρώπης. Μιλάω ως ένας που είναι απέξω όταν το λέω αυτό, αλλά μιλάω ως ένας που αγαπάει την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων υπενθύμισε ότι ο πατέρας του ήταν γερμανικής καταγωγής και η μητέρα του σκοτσέζικης.

Αναφερόμενος, προφανώς, στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας που επισκέπτεται, ο Τραμπ δήλωσε επίσης στην εφημερίδα Σαν ότι «μου λείπει το όνομα Αγγλία. Το καταλαβαίνετε αυτό. Μου λείπει το όνομα Αγγλία. Νομίζω ότι το όνομα Αγγλία είναι πολύ όμορφο όνομα».